Vijesti 25.11.2016.

Zagrepčanka pred sporazumom o priznanju krivice za ubistvo banjalučkog fotografa

ČITANJE: 2 minute

Kristina Jovković (31) nakon priznanja ubistva banjalučkog fotografa Aleksandra Mujčinovića Akija (44) dogovoriće sporazum o priznanju krivice sa banjalučkim Okružnim javnim tužilaštvom.

Prije konačnog definisanja zatvorske kazne, Jovkovićeva će biti upućena na psihijatrijsko vještačenje, koje bi joj moglo dodatno smanjiti kaznu.

-Ukoliko se utvrdi da je Jovkovićeva u trenutku izvršenja ubistva bila u stanju smanjene uračunljivosti to će biti olakšavajuća okolnost koja će rezultirati blažom sankcijom. Javnost je već na ročištu za određivanje pritvora imala priliku vidjeti u kakvom je psihičkom stanju osumnjičena – objasnio je izvor “EuroBlica” blizak pravosuđu RS.

Prema važećem Krivičnom zakonu RS za ubistvo je kazna od najmanje pet godina robije, no ukoliko se utvrde osobito olakšavajuće okolnosti maksimalna kazna je osam godina.

Podsjetimo, Kristina Jovković priznala je da je 18. novembra ove godine u večernjim časovima nožem na smrt izbola svog momka Aleksandra Mujčinovića (44) u njegovoj kući u centru Banjaluke. Jovkovićeva je tokom saslušanja ispričala da je ubistvo izvršila u samoodbrani, jer joj je Mujčinović kobne noći dao kuvanu rakiju sa trodonom, te je pokušao silovati.

Obdukcija je utvrdila da je Mujčinović izboden 11 puta, od kojih čak osam u stomak, koji su prouzrokovali krvaranje. Jovkovićeva je gotovo dva dana bila u kući sa ubijenim Mujčinovićevem čije je tijelo iz dnevne sobe premjestila u susjednu prostoriju.

Nisu osuđivani

Marija Markanović portparol CJB Banjaluka, izjavila je da je provjerama utvrđeno da Aleksandar Mujčinović i Kristina Jovković nisu bili osuđivani. Prema nezvaničnim informacijama CJB Banjaluka je 28. oktobra ove godine podnio izvještaj protiv Jovkovićeve zbog nasilja u porodici.

(EuroBlic)