Vijesti 10.01.2016.

Zahtjev da se Donald Tramp izvini zbog istjerivanja muslimanke

ČITANJE: 1 minuta
donald tramp
Savjet američko-islamskih odnosa /CAIR/ apelovao je na Donalda Trampa, jednog od mogućih republikanskih kandidata za predsjednika SAD, da se izvini ženi muslimanki koja je izbačena sa jednog od njegovih skupova.

CAIR je saopštio da je istjerivanje Rouz Hamid sa skupa u Južnoj Karolini poslalo “zastrašujuću poruku američkim muslimanima”.

Hamidova je istjerana sa skupa nakon što je izrazila tihi protest noseći majicu na kojoj je pisalo “Salam, dolazim u miru”. Riječ “salam” je arapska riječ za mir. Ona je na glavi nosila hidžab.

Hamidova je u jednom trenutku ustala i mirno stajala na skupu u gradu Rok Hil kada je gomila počela da uzvikuje “Tramp”, što je bilo ranije dogovoreno u slučaju ometanja skupa.

Hamidovoj /56/ je tada obezbjeđenje reklo da napusti skup. Ona je uz povike neodobrovanja i zvižduke ispraćena sa skupa, javlja Si-En-En.

U saopštenju CAIR-a se navodi da osim izvinjenja Tramp treba jasno da se izjasni da su američki muslimani dobrodošli kao sugrađani i učesnici u političkim procesima nacije.

(Srna)