Vijesti 16.12.2022.

Zahtjev Viškoviću i vlastima: Penzioneri i borci hoće Mladena Milića za ministra rada i boračko-invalidske zaštite

ČITANJE: 2 minute

Upravni odbor Udruženja penzionera Republike Srpske uputio je danas poziv vlastima da u budućoj Vladi Srpske, koja će biti izabrana sljedeće sedmice, na čelu ministarstva rada i boračko- invalidske zaštite RS bude sadašnji direktor Fonda PIO RS, Mladen Milić.

Poziv je upućen sa današnje sjednice UO Udruženja penzionera RS, koja je održana u Tesliću, a na kojoj se razgovaralo o budućoj Vladi Srpske, piše Srpskainfo.

Predsjednik Skupštine Udruženja penzionera RS, Slobodan Brdar  potvrdio je za Srpskainfo da su s ovim prijedlogom nedavno izašli i pred mandatara Radovana Viškovića kojem su rekli da na čelu ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite žele kompetentnu osobu, a ne neku stranačku ličnost.

– To smo rekli Viškoviću kada smo bili kod njega na prijemu, a danas smo samo potvrdili tu našu odluku. Milić je prijedlog i penzionera i Boračke organizacije Republike Srpske. Smatramo da je Milić najbolji prijedlog jer od njegovog dolaska na čelo Fonda PIO stvorena je stabilnost Fonda u dugoročnom smislu – pojašnjava Brdar.

On kaže da je riječ o mladom čovjeku koji je bio učesnik odbrambeno-otadžbinskog rata od prvog do poslednjeg dana.

Brdar ističe da u Fondu PIO Republike Srpske ima 120.000 boraca odbrambeno-otadžbinskog rata i da im nije svejedno ko će biti ministar rada i boračko-invalidske zaštite.

– Sa Milićem imamo dobru saradnju. Dovoljno je reći da od momenta kada je sjeo na čelo Fonda PIO nije promašio ni jednu sjednicu Upravnog odbora Udruženja penzionera RS, dok se za neke druge ministre i funkcionere ne može tako nešto reći. Mi insistiramo da naš prijedlog, bez obzira na političku raspodjelu ministarskih mjesta, bude usvojen. Neka oni politički raspodjeljuju neko drugo ministarstvo a ovo ne. Mi to zahtijevamo i nećemo se smiriti dok nam se ne udovolji- kategoričan je Brdar.

E.M.