Vijesti 11.04.2019.

ZAHTJEVI MJEŠTANA ČAIRA: Banjalučkom naselju potrebno dječije igralište

ČITANJE: 2 minute

U Čairama stanuje oko 600 porodica i mnoge od njih imaju malu djecu, zbog čega im je trenutno najveća želja novo igralište u komšiluku.

Za razliku od drugih banjalučkih naselja, jedino kod nas nema dječijeg igrališta, pričaju roditelji koji stanuju u ulicama Talijanskog bataljona Mateoti i Anđe Knežević i koji mališane mahom vode u druge dijelove grada kada žele s njima da borave napolju.

Mnogi su ranije šetali do igrališta kod Zelenog mosta, ali otkako je most zatvoren prije više od godinu dana, ni tamo više ne mogu otići.

Najbliže što djeca imaju je igralište u dvorištu OŠ “Jovan Cvijić”, ali je i ono nažalost često neispravno, sa polomljenom vrteškom, ljuljaškom i klackalicom.

– I kada poprave sprave, starija djeca dođu pa poruše i polome igračke. Čaire su ogromne i bili bismo zaista oduševljeni kada bi se nešto uradilo i ovdje, kada bi se javio neki donator – kaže majka dvoje djece Bojana Ubović.

Ona sa djecom nekada prošeta do Bulevara i Haništa, ali i tamo ih, priča, uvijek dočeka gužva na igralištu.

Čaire su predivno naselje, sa zelenilom, ali žalosno je što nema sadržaja za djecu, komentarišu i penzioneri koji ovdje čuvaju unuke.

Iz Gradske uprave poručuju da su upoznati sa zahtjevima mještana, ali da nije bilo zainteresovanih kompanija da i ovom naselju doniraju dječije igralište, u okviru akcije Grada i društveno-odgovornih firmi koja traje posljednje dvije godine.

U sklopu te akcije širom Banjaluke je sagrađeno 20 novih igrališta za mališane, između ostalog i za vrtić “Radost” u Kočićevom Vijencu.

Iz Mjesne zajednice Bulevar još prije godinu i po dana su najavili kako će Čaire dobiti igralište u sklopu projekata za uređenje prostora koje finansira Gradska uprava i sa kojim su konkurisali. Međutim do danas ništa nije urađeno, a kako objašnjavaju iz savjeta problem je komplikovana dokumentacija.

Mještani će, umesto igrališta, dobiti klupe i kante za otpatke.

(Srpskainfo)