Vijesti 10.09.2018.

“ZAJEDNO MISLIMO DOBRO”: Sanacijom prostorija Odjeljenja perinatologije do boljih uslova za majke

ČITANJE: 1 minuta

Udruženje “Misli dobro” u maju je započelo projekat “Zajedno mislimo dobro“, koji je za cilj imalo obnovu sanitarnih prostorija na Klinici za ginekologiju i akušerstvo, Odjeljenje perinatologije.

Projekat je promovisan humanitarnom predstavom “Hipnoza jedne ljubavi“, gdje su naši sugrađani kupovinom karata učestvovali u prikupljanju sredstava. Sav prihod od prodaje ulaznica u iznosu od 13.755,00 KM doniran je za obnovu.

Početak projekta podržali su brendovi „Manja“ i domaći trgovački lanac „Tropik“, koji su obezbijedili sredstva za održavanje donatorske predstave u iznosu od 20.000 KM.

Kompanija m:tel je takođe podržala ovaj projekat, te je donirala sredstva u iznosu od 15.000,00 KM, što je rezultiralo dodatnim aktivnostima koje su realizovane u okviru projekta, a koje su uslove u ovoj medicinskoj ustanovi učinile još boljim.

– Projektom “Zajedno mislimo dobro” uspjeli smo zajedničkim snagama da obnovimo kompletan pod na Odjeljenju perinatologije čija površina iznosi 430 m2. Obnovljene su sve sanitarne prostorije. Pored obnavljanja sanitarnih prostorija i potpune obnove podova urađeni su molerski radovi na cijelom odjeljenju. Ponosni smo na sve naše sugrađane koji su prepoznali značaj ovog projekta, kao i kompanije koje su se priključile projektu i sigurni smo da ćemo s obnovljenim porodilištem majkama iz cijele Republike Srpske te najsrećnije, ali i teške dane olakšati, istakli su iz ovog udruženja.

Obnovljeno Odjeljenje perinatalogije na Klinici za ginekologiju za akušerstvo ponovo je vraćeno u rad danas u 9 časova.

Otvaranju Odjeljenja prusustvovali su direktor UKC Banja Luka dr Vlado Đajić, ministar zdravlja Dragan Bogdanić, načelnica Klinike za ginekologiju i akušerstvo Vesna Ećim Zlojutro, kao i predstavnik udruženja građana „Misli dobro“ Sandra Arbutina.