Vijesti 14.02.2019.

“ZAKON PRIMJENJUJU SAMO NA SIROTINJI” Inspekcija zaprijetila “Mozaiku” zatvaranjem javne kuhinje

ČITANJE: 1 minuta

Republička inspekcija danas je zaprijetila da će zatvoriti javnu kuhinju “Obrok ljubavi” jer nemaju upotrebnu dozvolu, izjavio je za Srpskainfo Miroslav Subašić iz udruženja “Mozaik prijateljstva” koje godinama priprema hranu za ugrožene Banjalučane. 

– Već treći put nas kontrolišu i iznenađuju se kako radimo bez upotrebne dozvole, ali to nije do nas. Više puta smo išli u opštinu, rekli su nam da su pokrenuli proceduru i mi možemo samo da čekamo. Da je samo do mene ja bih već uradio sve što treba – govori Subašić, koji je sa članovima udruženja bukvalno udružio sve dobre Banjalučane i privrednike u pomoći najsiromašnijim sugrađanima. O njihovom radu svedoči i Medalja zasluga za narod koju su povodom 9. januara dobili od predsjednice RS Željke Cvijanović.

Nekome smetamo, uvjeren je Subašić, jer smo ujedinili narod i sa 7.000 KM iz budžeta hranimo 950 ljudi.

– Napravili smo javnu kuhinju koja je primjer i mnogim restoranima po higijeni i ovakav odnos inspekcije me povrijedio. Zakon se poštuje samo na sirotinji. Naložili su da za dva dana nađemo način da pribavimo dozvolu ili će nam izreći novčanu kaznu i staviti katanac. Ja bih i volio da nam daju kaznu jer sam ubijeđen da bi ljudi donacijama prikupili koliko je potrebno novca – ističe on.

Subašić naglašava i da ima pozive iz Slovenije i Hrvatske da ovaj uspješan model humanitarnog rada primjeni i kod njih, ali da želi da nastavi voditi javnu kuhinju u svom gradu.

(Srpskainfo)