Vijesti 29.09.2022.

ZAKON STUPIO NA SNAGU Građani Banjaluke od danas mogu da podnesu zahtjev za legalizaciju

ČITANJE: 1 minuta

Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o legalizaciji bespravno izgrađenih objekata stupio je danas na snagu i građani Banjaluke mogu da podnesu zahtjev za besplatnu legalizaciju, saopšteno je iz Gradske uprave.

Zahtjev za izdavanje rješenja o legalnosti građani mogu da predaju svakim radnim danom od osam do 15 časova u Gradsku upravu, u kancelariju broj 19.

“Zahtjev se podnosi na tipskom obrascu, koji je pripremilo resorno ministarstvo”, pojašnjavaju iz Gradske uprave.

Uz zahtjev u kancelariji broj 19 mogu se dobiti i sve informacije u vezi s procedurom legalizacije i novog zakona, kojim je omogućeno građanima da besplatno legalizuju individualne stambene i stambeno-poslovne objekte izgrađene do kraja 2013. godine, navodi se u saopštenju.

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je 14. septembra po hitnom postupku Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o legalizaciji bespravno izgrađenih objekata koji predviđa da se omogući legalizacija individualnih stambeno-poslovnih objekta izgrađenih do 31. decembra 2013. godine.

“Ovo je Zakon zbog kojeg sam najsrećniji i najponosniji, jer znam koliko će koristiti našem narodu. Riječ je o 20.000 porodica u Banjaluci, odnosno 100.000 porodica u cijeloj Republici Srpskoj koje će zvanično dobiti svoj krov nad glavom, potpuno besplatno” kazao je ranije, po usvajanju ovog zakona gradonačelnik Draško Stanivuković.

(N.M.)