Vijesti 22.08.2017.

Žalba koči gradnju kružnog toka na Starčevici

ČITANJE: 2 minute

Izgradnju novog kružnog toka na Starčevici na ukrštanju bulevara Vojvode Stepe Stepanovića, Vojvode Petra Bojovića i Desanke Maksimović koči žalba na postupak, koju je uložio jedan od izvođača radova na tenderu za javnu nabavku koji su raspisali “Putevi RS”.

Rekao je ovo danas Slaviša Sandić, v.d. načelnika Odjeljenja za saobraćaj i puteve, i dodao kako su oni u nadležnom odjeljenju svoj dio uradili i da se nadaju da će izgradnja kružnog toka uskoro krenuti.

“Projektna dokumentacija je gotova, postojao je manji imovinski spor koji smo uspjeli riješiti i to je sve sada na ‘ Putevima RS’ “, pojasnio je Sandić.

Dodao je da su, prema informacijama koje Odjeljenje ima, “Putevi RS” raspisali javnu nabavku i izabrali izvođača.

“Posljednja informacija koju imamo je da je u toku postupak rješenja žalbe, jer se neko ko je na tenderu bio drugi ili treći žalio, i zbog zakonskih obaveza da se ta žalba riješi moraće se sačekati da taj rok prođe”, kazao je Sandić i dodao da se nada da će to biti što prije.

Iz Javnog preduzeća “Putevi RS” danas nismo mogli dobiti odgovor ko je uložio žalbu i kada bi mogla početi gradnja kružnog toka. Vozač Boris Bilić, koji živi u naselju Starčevica i svakodnevno prolazi tim putem, smatra da je izgradnja kružnog toka pravo rješenje da se izbjegnu jutarnje i popodnevne gužve.

“Stalno prolazim ovuda i znam kakve gužve nastanu tu u toku dana. Kada sam čuo da će se graditi kružni tok bilo mi je drago jer znam od kolikog bi to bilo značajno za normalno odvijanje saobraćaja”, kazao je Bilić.

Kako je ranije najavljeno, kružna raskrsnica na ovom mjestu bi trebalo da bude završena do kraja godine.

Osim ove, na području grada planirano je da se izgrade još tri kružne raskrsnice, kod crkve Svete trojice, na spoju Aleja svetog Save i Gundulićeve i na ukrštanju Solunske ulice, Skendera Kulenovića, Kralja Petra Prvog Karađorđevića i Isaije Mitrovića u naselju Kočićev vijenac.

(Nezavisne)