ZALUŽANI: Počela rekonstrukcija društvenog doma, izdvojeno 45.000 KM

U okviru velikog plana oživljavanja društvenih sadržaja u selima i prigradskim naseljima danas je počela rekonstrukcija društvenog doma u banjalučkom naselju Zalužani, koja podrazumijeva djelimično uređenje unutrašnjosti objekta i promjenu kompletne stolarije, za šta će Gradska uprava Banjaluka izdvojiti oko 45.000 KM.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, koji je prisustvovao početku rekonstrukcije ovog društvenog doma, novinarima je rekao da je opredjeljenje grada da u svim krajevima riješi probleme sa kojima se stanovnici susreću.

“U Zalužanima je na red došla rekonstrukcija društvenog doma. Riječ je o objektu koji se mnogo koristi i u kojem djeluju kulturno-umjetničko društvo, penzioneri, boračka organizacija, a organizuju se i razna društvena okupljanja”, rekao je Radojičić.

Radojičić je naveo da će na objektu društvenog doma u Zaluženima biti zamijenjena kompletna stolarija, oko 44 prozora, vrata, te da će se raditi na djelimičnom unutrašnjem uređenju radi stvaranja boljih uslova za rad i utopljavanja objekta i uštede energije.

On je naglasio da je vrijednost radova nešto više od 45.000 KM, a na javnom pozivu za izvođača radova izabrano je preduzeće “Međugorje” iz Banjaluke i rok za završetak je dva mjeseca.

Radojičić je rekao da je sinoć posjetio banjalučko naselje Drakulić i najavio da su u okviru projekta “Voda dva” planirani radovi kanalizacione mreže u dijelovima ulica Goluba Babića i Mike Alasa u tom veoma naseljenom dijelu Banjaluke.

“Radimo projektovanje, u ovom momentu imamo samo dio sredstva i za Ulicu Mlađe Ćusića. Očekujem da u narednih mjesec-dva bude raspisan tender. Riječ je o sredstvima Evropske banke za obnovu i razvoj i da onda tokom ljeta, ako dobijemo izvođača, možemo da radimo novu kanalizacionu mrežu. U Drakuliću bi, dakle, trebalo da bude urađeno između 1,5 i dva kilometra kanalizacione mreže”, rekao je Radojičić.

Član Savjeta mjesne zajednice Zalužani Radivoje Šušnjar izrazio je zadovoljstvo što je došlo vrijeme za sanaciju društvenog doma koji funkcioniše u punom kapacitetu i uvijek je pun.

Šušnjar je podsjetio da je lani u Zalužanima urađen jedan dio pješačke staze, te da će ove godine biti nastavljeni radovi na drugom dijelu.

“Dobili smo obećanje od gradonačelnika da će se raditi i u ulicama Nenada Kostića, Blagoje Parovića i Podgoričkoj. Ne tražimo mnogo i mislim da će obećanje biti ispunjeno”, poručio je Šušnjar.

(Srna)

SEZONA GRIPA U REPUBLICI SRPSKOJ: Povećava se broj zaraženih

Sve veći broj građana Srpske zaražen je gripom. U Univerzitetsko-kliničkom centru Republike Srpske još dva smrtna slučaja, čime je broj preminulih od posljedica gripa ove godine porastao na šest. Prema podacima Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, u sedmoj nedjelji ove godine domovi zdravlja u Srpskoj prijavili su 7.588 akutnih respiratornih infekcija, oboljenja slična gripu

“LAKTAŠI OPEN”: Preko 600 džudista na prvom danu takmičenja

Više od 600 najmlađih džudista nastupilo je prvog dana na 18. po redu međunarodnom turniru “Laktaši open”. Najbolji klubovi iz regiona, ali i šire i ove godine daju sve od sebe da se prikažu u najboljem svjetlu, a organizatori su prezadovoljni sjajnim odzivom. Generalni sekretar Džudo Saveza Republike Srpske Siniša Đukić smatra da bi ovogodišnje

Turističko-rekreativni kompleks na Manjači u funkciji od proljeća

Za banjalučke ljubitelje prirode stižu dobre vijesti. Turističko-rekreativni kompleks na Manjači od proljeća će biti uređen kao izletište. Planirana je izgradnja vikend-naselja, hotela, sportskih terena, a na tom dijelu nalaze se i dva jezera koja su posebni mamac za izletnike. “Mi planiramo različite terene poput odbojkaškog, košarkaškog, fudbalskog terena, planiramo da izgradimo bungalove gdje će

Nacrt plana parcelacije auto – puta Banjaluka -Prijedor stavljen na uvid

Sve je jasnije kuda će prolaziti auto-put Banjaluka – Prijedor, dužine od oko 42 kilometra, a vrijednost investicije je projektovana na 297 miliona evra. Nacrt plana parcelacije, stavljen je na uvid u prostorijama gradskih uprava u Banjaluci i Prijedoru, te u prostorijama Narodne skupštine Republike Srpske, do 5. marta. U jednoj od prijedorskih mjesnih zajednica,

Teška saobraćajka u Tesliću, saobraćaj obustavljen

Saobraćaj prema Blatnici u potpunosti je obustavljen, zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila na Banji Vrućici u Tesliću. Iz policije su za Srpskainfo potvrdili da se nesreća dogodila i da, na sreću, nema poginulih. U toku je uviđaj, nakon kojeg će biti poznato više detalja. U funkciji je alternativni pravac kraj hotela “Srbija”. (Srpskainfo)

Djeca u skitnji dobijaju prihvatilište u Domu “Rada Vranješević”

Prihvatilište za djecu u skitnji, prema planu transformacije Doma za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja “Rada Vranješević”, trebalo bi da bude otvoreno do kraja marta, rekao je Vladimir Kajkut, v.d. direktora ovog doma. Dodao je da pokreću ovu uslugu za djecu koja su žrtve porodičnog nasilja jer žele da im pomognu. “To bi bio