ZALUŽANI: Počela rekonstrukcija društvenog doma, izdvojeno 45.000 KM

U okviru velikog plana oživljavanja društvenih sadržaja u selima i prigradskim naseljima danas je počela rekonstrukcija društvenog doma u banjalučkom naselju Zalužani, koja podrazumijeva djelimično uređenje unutrašnjosti objekta i promjenu kompletne stolarije, za šta će Gradska uprava Banjaluka izdvojiti oko 45.000 KM.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, koji je prisustvovao početku rekonstrukcije ovog društvenog doma, novinarima je rekao da je opredjeljenje grada da u svim krajevima riješi probleme sa kojima se stanovnici susreću.

“U Zalužanima je na red došla rekonstrukcija društvenog doma. Riječ je o objektu koji se mnogo koristi i u kojem djeluju kulturno-umjetničko društvo, penzioneri, boračka organizacija, a organizuju se i razna društvena okupljanja”, rekao je Radojičić.

Radojičić je naveo da će na objektu društvenog doma u Zaluženima biti zamijenjena kompletna stolarija, oko 44 prozora, vrata, te da će se raditi na djelimičnom unutrašnjem uređenju radi stvaranja boljih uslova za rad i utopljavanja objekta i uštede energije.

On je naglasio da je vrijednost radova nešto više od 45.000 KM, a na javnom pozivu za izvođača radova izabrano je preduzeće “Međugorje” iz Banjaluke i rok za završetak je dva mjeseca.

Radojičić je rekao da je sinoć posjetio banjalučko naselje Drakulić i najavio da su u okviru projekta “Voda dva” planirani radovi kanalizacione mreže u dijelovima ulica Goluba Babića i Mike Alasa u tom veoma naseljenom dijelu Banjaluke.

“Radimo projektovanje, u ovom momentu imamo samo dio sredstva i za Ulicu Mlađe Ćusića. Očekujem da u narednih mjesec-dva bude raspisan tender. Riječ je o sredstvima Evropske banke za obnovu i razvoj i da onda tokom ljeta, ako dobijemo izvođača, možemo da radimo novu kanalizacionu mrežu. U Drakuliću bi, dakle, trebalo da bude urađeno između 1,5 i dva kilometra kanalizacione mreže”, rekao je Radojičić.

Član Savjeta mjesne zajednice Zalužani Radivoje Šušnjar izrazio je zadovoljstvo što je došlo vrijeme za sanaciju društvenog doma koji funkcioniše u punom kapacitetu i uvijek je pun.

Šušnjar je podsjetio da je lani u Zalužanima urađen jedan dio pješačke staze, te da će ove godine biti nastavljeni radovi na drugom dijelu.

“Dobili smo obećanje od gradonačelnika da će se raditi i u ulicama Nenada Kostića, Blagoje Parovića i Podgoričkoj. Ne tražimo mnogo i mislim da će obećanje biti ispunjeno”, poručio je Šušnjar.

(Srna)

Radović pozvao građane Srbije i BiH da ljetuju u Crnoj Gori i Budvi

Predsjednik Skupštine opštine Budva Krsto Radović pozvao je građane Srbije i BiH da letuju u Crnoj Gori i Budvi i poručio im da su dobrodošli i rado viđeni gosti, te da se ne obaziru na, kako je ocijenio, nepromišljene izjave crnogorskog premijera Duška Markovića. “Građani Srbije i BiH koji godinama ljetuju u Crnoj Gori znaju

Demokratski narodni savez i Srpska demokratska stranka potpisuju koalicioni sporazum

Demokratski narodni savez i Srpska demokratska stranka potpisaće vrlo brzo koalicioni sporazum kojim će regulisati izlazak na izbore u Gradu Prijedoru, saznaje banjaluka.net. Obje stranke će imati samostalne liste, dok će kandidata dati DNS, a rješenje se još usaglašava, iako su velike šanse da to ne bude sadašnji gradonačenik Milenko Đaković. SDS će izvjesno podržati

TRIVIĆ: Pohvala rodoljublju Katarine Ristić

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić pohvalila je rodoljublje srednjoškolke Katarine Ristić, Srpkinje iz Čikaga, koja je svojim radom uspjela izdejstvovati da se u udžbenicima promijeni lažno pisanje o ratu u BiH. “Katarina Ristić je svojim primjerom još jednom potvrdila da srpska dijaspora ima veliki broj talentovanih mladih ljudi koji nisu zaboravili svoj

“Montenegro erlajnsu” zabranjeno slijetanje na beogradski aerodrom

Direktorat civilnog vazduhoplovstva Srbije na osnovu reciprociteta donio je mjeru kojom se zabranjuje slijetanje aviona crnogorskog “Montenegro erlajnsa” na beogradski aerodorom “Nikola Tesla”. U obrazloženju ove odluke, u koju je “Blic” imao uvid, navodi se da je državljanima Srbije onemogućen ulazak u Crnu Goru, pošto je i dalje na snazi mjera Vlade Crne Gore da

Od 1. juna više djece u banjalučkim vrtićima

U toku je drugi krug testiranja vaspitača na virus korona kako bismo mogli biti spremni za dolazak većeg broja djece, što se očekuje od ponedjeljka, rekla je direktorka Jelena Kurtinović.  Tokom prošle sedmice u vrtićima banjalučkog Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje boravilo je u proseku 140 djece dnevno, od 202 koliko ih je bilo