Vijesti 12.02.2017.

Zamijenjena 103 šahta i 88 slivnih rešetki

ČITANJE: 1 minuta

Na održavanje i hitne popravke objekata za odvodnju, kao i na zamjenu poklopaca kanalizacionih šahtova i slivnih rešetki iz budžeta grada lani je potrošeno oko 342.000 KM.

Potvrdili su to u Odjeljenju za komunalne poslove i dodali da su zamijenjena 103 poklopca šahtova, 88 slivnih rešetki sa ramom, sedam ramova i teških poklopaca sa kanalizacionih šahtova.

– Sanirana je betonska ploča na jednom kanalizacionom šahtu sa ugradnjom rama i poklopca. Na deset mjesta sanirane su betonske ploče ugradnjom novog rama i poklopca sa šarkama – rečeno je u ovom odjeljenju.

Naveli su da je u 2016. godini izrađen i po jedan novi kanalizacioni šaht na kolovozu i zelenoj površini, te sanirano šest postojećih šahtova na kolovozu.

– Izgrađeno je šest novih slivnika i sanirano 15 sa zamjenom gusane rešetke. Isto tako, zamijenjene su kanalske rešetke u dužini od 31 metra – kazali su u ovom odjeljenju i dodali da su tokom godine čišćeni šahtovi, slivnici, kanalske rešetke, te ispirane kanalizacione cijevi.

Precizirali su da su poklopci šahtova i slivne rešetke zamijenjeni u ulicama Dr Vojislava Đede Kecmanovića, na dijelu od ulice Save Ljuboje do Sime Miljuša, Srpskih ustanika, na dijelu od ulice Stevana Bulajića do Ognjena Price, Radoja Domanovića, na dijelu od zapadnog tranzita do ulice Muhameda Mehmedbašića, kao i u dijelu Bulevara Živojina Mišića, te Krajiškoj, Milana Radmana, Pave Radana i ulici Vida Simurdžića.

(glassrpske)