ZANIMLJIVA IZLOŽBA Kreativni đaci bude svijest o zdravoj hrani

Slatkiši i sokovi bez šećera, zdrave žitarice, razne vrste voća i povrća, zimnica i ajvar krasili su danas štandove ispred Osnovne škole “Jovan Cvijić” u banjalučkom naselju Kočićev vijenac, čiji su učenici organizovali izložbu zdrave hrane.

Ova izložba tradicionalno se organizuje u ovoj školi povodom Međunarodnog dana hrane, 16. oktobra.

Na ovoj zanimljivoj izložbi pokazane su sjajne ideje i kreativnost mališana u podizanju svijesti o tome koliko je značajna zdrava ishrana.

Mila Čudić-Nikić, direktorica OŠ “Jovan Cvijić”, rekla je da je veoma značajno da se prikaže razlika koliko zdrava hrana pomaže djeci u pravilnom rastu i razvoju.

“Naša djeca su pokazala šta oni najviše vole, bila su vrijedna i kreativna i uz malu pomoć roditelja napravili su ovu sjajnu izložbu”, kazala je Čudić-Nikićeva.

Filip Kosić, učenik petog razreda ove škole, rekao je da su predstavili zdravu hranu na izložbi za koju su se spremali oko 15 dana.

“Napravili smo i životinje od hrane, panj, posude od bundeva, mafine, kukuruz. Neki su uspjeli sami da naprave, ali su nam malo i roditelji pomagali”, priča nam Filip.

Milana Batar, Filipova drugarica iz razreda, istakla je da su zdravu hranu za posjetioce pravili uz puno truda i da su uspjeli sve napraviti onako kako su zamislili.

“Shvatili smo koliko je zdrava hrana značajna za razvoj djece. Kako smo se pripremali za izložbu, puno smo i naučili o tome”, rekla je Milana.

(Nezavisne)

VIŠKOVIĆ: Želimo da se u Srpsku ulaže iz ekonomskih razloga

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je u Zrenjaninu da je interes Republike Srpske da investitori iz Srbije što više ulažu u Srpsku kako bi ona povećavala broj zaposlenih, ali i da privrednici iz Srbije imaju profit i korist od toga.

CVIJANOVIĆ: SNSD potpuno posvećen očuvanju Srpske

Potpredsjednik SNSD-a Željka Cvijanović prisustvovala je u Trebinju sjednici Gradskog odbora ove stranke na kojoj je rukovodstvo i članove informisala o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u Republici Srpskoj i BiH.

Zbog droge uhapšen i policijski službenik PU Banjaluka

Policijski službenik Policijske uprave Banjaluka, čiji su inicijali S.S., uhapšen je zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična djela zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja i nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga, rekla je Srni načelnik Odjeljenje za odnose sa javnošću Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske Mirna Miljanović.

CIJENE STRUJE: Čavić predlaže subvencije za socijalno ugrožene, Đokić podsjeća da za to treba budžetski novac

Vršilac dužnosti direktora “Elektrokrajine” Dragan Čavić izjavio je da u novi zakon o električnoj energiji treba uvrstiti poglavlje o energetski zaštićenom kupcu kojim će biti propisane subvencije za socijalno ugrožena domaćinstva, kao i domaćinstva u kojima obustavom isporuke električne energije može biti ugrožen nečiji život ili zdravlje. On je naglasio da posebnom uredbom treba precizno

RAVNOPRAVNOST ILI SAMOSTALNOST: Ujedinjena Srpska širom RS postavila bilborde

Na području Republike Srpske, u organizacije Ujedinjene Srpske, postavljena su 32 bilborda na kojima je zastava Republike Srpske i poruka “Ili ravnopravnost ili samostalnost! Mi smo za ravnopravnost! A vi?”. Na bilbordima se najavljuje i obilježavanje četiri godine od osnivanja Ujedinjene Srpske koje će biti održano 21. i 22. novembra u Banjaluci pod motom “Naše