Region 25.09.2021.

Zapaljen Centar za registraciju vozila u Zubinom Potoku, bačena bomba u Zvečanu

ČITANJE: 2 minute

Kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svećlja saopštio je danas da su nepoznate osobe zapalile prethodne noći Centar za registraciju vozila u Zubinom Potoku, a da je ujedno izvršen napad i u Centru za civilnu registraciju u Zvečanu.

KoSSev portal izvestio je ovog jutra o požaru koji se dogodio u zgradi opštine Zubin Potok.Kako su potvrdili iz vatrogasne stanice u ovoj opštini, u požaru su izgorile dvije kancelarije, a tek treba da se utvrdi uzrok požara.

Međutim, u međuvremenu se u objavi na Facebooku oglasio kosovski ministar unutrašnjih poslova, Dželjalj Svećlja, koji je kazao da je sinoć u Zubinom Potoku izvršeno krivično djelo sa terorističkim elementima.

Kako je Svećlja naveo, nepoznate osobe su zapalile Centar za registraciju vozila koji se nalazi u zgradi opštine u Zubinom Potoku.

“Kosovska policija je odmah izašla na lice mjesta i uskoro ćemo imati više informacija”, poručio je Svećlja.

Svećlja ujedno dodaje da se dogodio napad i u Centru za civilnu registraciju u Zvečanu, a sa, kako se sumnja, eksplozivnom napravom.

“Ova krivična djela najbolje pokazuju šta bi se dogodilo na graničnim prelazima Jarinje i Brnjak da nisu prisutne Specijalne jedinice za obezbeđivanje reda i sigurnosti“, istakao je kosovski ministar.

Poručio je da je Ministarstvo unutrašnjih poslova, sa svojim agencijama, posvećeno poretku, sigurnostii vladavini zakona i da je garant “suverenih odluka Vlade Kosova.

“Uprkos ovakvim radnjama, nastavit ćemo sa punom posvešćenošću u sprovođenju odluke na cijeloj teritoriji Kosova“, kazao je Svećlja.

On je pozvao sve građane na sjeveru Kosova da poštuju zakone, ali i da ne dozvole da njima “manipulišu oni koji žive kroz politiku i imaju materijalnu korist samo zahvaljujući tenzijama”.

Podsjetimo, u toku je peti dan blokade puteva kod Jarinja i Brnjaka, a zbog odluke kosovske vlade o uvođenju probnih tablica RKS za vozila sa srpskim registarskim oznakama, prenosi Klix.

Barikade na smjenu održavaju zaposleni u pojedinim institucijama, uz organizaciju i podršku čelnika Srpske liste i funkcionera, a podržava ih i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić. Na barikadama su od ponedeljka raspoređene i specijalne policijske snage Kosova.

Kosovsko ministarstvo unutrašnjih poslova, odnosno Agencija za civilnu registraciju, izdala je u periodu od 20. do 22. septembra 6.375 privremenih registarskih tablica “RKS”. Tablice se izdaju na prelazima, ali i u opštinskim centrima za registraciju, među kojima su i one na sjeveru Kosova.

(A.M.)