Vijesti 12.01.2016.

Zaplijenjene cigarete vrijedne 11.000 evra i pola kilograma marihuane

ČITANJE: 1 minuta
cigarete
Crnogorska Granična policija pronašla je kod albanskog državljanina pola kilograma marihuane, a od državljanina Crne Gore oduzela 5.500 paklica cigareta vrijednih 11.000 evra, saopšteno je iz Uprave policije.

– Službenici Odjeljenja granične policije Tuzi prekontrolisali su 8. januara na graničnom prelazu “Božaj” lice čiji su inicijali E.H. (23) iz Bajze u Albaniji, jer su posumnjali da pokušava da prokrijumčari određene predmete u Albaniju- navedeno je u saopštenju.

Tokom pretresa, u torbi lica čiji su inicijali E.H. pronađeno je pakovanje marihuane težine 500 grama.

Droga je predata Odsjeku za borbu protiv droge, a o događaju je obaviješten zamjenik višeg državnog tužioca u Podgorici.

– Osumnjičeni E.H. priveden je zamjeniku osnovnog državnog tužioca u Podgorici, zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet droga- navedeno je u saopštenju.

Službenici Regionalnog centra Granične policije oduzeli su državljaninu Crne Gore čiji su inicijali B.V. (51), u mjestu Pilatovci, na ganici sa BiH, 11 paketa u kojima se nalazilo 5.500 paklica cigareta, čija je vrijednost u maloprodaji 11.000 evra.

Lice čiji su inicijali B.V. privedeno je u Centar bezbjednosti (CB) Nikšić, gdje su predati i vozilo i oduzete cigarete.

– Službenici CB Nikšić obavijestili su o događaju zamjenika osnovnog državnog tužioca u Nikšiću, koji je naveo da je riječ o krivičnom djelu nedozvoljena trgovina i naložio da se protiv lica podnese krivična prijava. Oduzete cigarete biće predate Upravi za imovinu- saopšteno je iz Uprave policije.

(Agencije)