Vijesti 11.12.2015.

Zaplijenjeni suplementi i tablete za sportiste

ČITANJE: 1 minuta
Suplementi
Pripadnici Policije Brčko distrikta pretresli su, u okviru akcije pod nazivom “Herkul”, lice čiji su inicijali R.E. /26/ iz Brčkog, njegovu kuću i putnički automobil, pri čemu su pronašli oko 800 kilograma dodatka za ishranu sportista, te oko 30.000 proteinskih tableta, saopšteno je iz policije.

Osim velike količine suplemenata, pronađeni su i pribor za pakovanje, evidencijski rokovnici, računarska oprema i drugi pribor koji je korišten za trgovinu, istakao je portparol Policije Brčko distrikta Halid Emkić.

– S obzirom na to da je riječ o neovlaštenoj trgovini velike količine ove materije, Odsjek za borbu protiv privrednog kriminala i korupcije podnijeće protiv lica čiji su inicijali E.R. izvještaj Tužilaštvu Brčko distrikta zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljene trgovine – rekao je Emkić novinarima.

On je napomenuo da je cilj ove akcije, prvenstveno, da spriječi i suzbije nedozvoljenu trgovinu materija koje nisu prošle procedure zdravstvene ispravnosti, a prodavane su sportistima.

Pripadnici Odsjeka za borbu protiv privrednog kriminala i korupcije izvršili su pretres u Ulici Asima Derviševića u Brčkom, prema naredbi Osnovnog suda i pod nadzorom Tužilaštva Brčko distrikta.

(Agencije)