Vijesti 01.08.2021.

ZAPLOVILO VIŠE OD 160 UČESNIKA: U Bijeljini startovala “Savska regata”

ČITANJE: 1 minuta

Više od 160 učesnika “Savske regate” u Bijeljini startovalo je na plovidbu dugu 25 kilometara do cilja u Rači.

Vladimir Sofrenić iz Turističke organizacije Bijeljina rekao je Srni da je među učesnicima i veliki broj ekipa iz Srbije, a u toku regate prudružiće im se još pedesetak plovila.

S obzirom da je na svakom plovilu između sedam i 10 učesnika i da ima splavova i sa 30 ljudi, on procjenjuje da će na Savi u regati biti najmanje 2.000 ljudi.

Učesnici se na cilju u Rači očekuju iza 16.00 časova.

“Savskom regatom” otvorena je manifestacija Pantelinski dani tokom kojih će do slave Bijeljine 9. avgusta biti održan niz kulturnih, sportskih i zabavnih sadržaja.

Civilna zaštita Srpske: “Savska regata” nije bezbjedna

Povodom održavanja “Savske regate Bijeljina 2021” u okviru manifestacije Pantelinski dani, Republička uprava civilne zaštite Republike Srpske obavještava građane kao i učesnike “Savske regate Bijeljina 2021” da nisu preduzete adekvatne mjere bezbjednosti učesnika regate.

– Na današnjog manifestaciji gradska uprava i gradonačelnik nisu, prema važećoj metodologiji procjene rizika, izvršili istu i nisu uspostavili sistem bezbjednosti svih učesnika regate, te time dovode u opasnost sve učesnike regate. Nestručni i nekompetentni saradnici gradonačelnika, ovu manifestaciju svrstavaju u manifestaciju visokog rizika sa aspekta zaštite i spašavanja, a gradonačelnika označavaju kao jedinog direktno odgovornog u slučaju nesreće tokom ove manifestacije – navodi seu saopštenju Republičke uprave Civilne zaštite Republike Srpske.

(N.S)

Oznake: Savska regata