Vijesti 17.03.2016.

Zaposlili doktora osuđenog za primanje mita

ČITANJE: 2 minute
bojan gulic
Doktor Bojan Gulić, zaposlen na Klinici za torakalnu hirurgiju UKC RS, prema pisanju beogradskih medija, pravosnažno je osuđen na tri godine zatvora.

Presudu je donio Apelacioni sud u Beogradu, a doktoru se na teret stavlja primanje mita dok je bio zaposlen na VMA. Presudom mu je izrečena i zabrana obavljanja ljekarskog poziva od tri godine i oduzeto mu je  2.400 evra i 300 švajcarskih franaka. U upravi UKC RS, kažu da su za presudu čuli upravo iz medija i da su je zatražili na uvid, kako bi odlučili o daljoj sudbini dr Gulića.

– S obzirom da nismo stranka u postupku nadležni sud nam neće nam dostaviti pravosnažnu presudu po službenoj dužnosti, ali s obizorm da smo mi trenutni poslodavaci doktora Bojana Gulića, juče smo odmah zatražili da nam se dostavi pravosnažna presuda- rekao je Dušan Majkić, zamjenik generalnog direktora UKC RS.

Mirko  Stanetić, direktor UKC RS,  kaže da već godinu dana postoji komisija koja se bavi pritužbama i žalbama pacijenta na ponašanje ljekara i tehničara i kvalitet usluga. Do pacijenta, kako tvrde u Upravi UKC RS, često dođe i anketni odbor kako bi iz prve ruke čuli mišljenje o uslugama u najvećoj zdrvastvenoj ustanovi u Srpskoj. Tvrdi da se na dr Gulića, u proteklih pet godina, koliko je zaposlen u UKC, niko nije žalio.

– Koliko ja znam do sad nije bilo  direktnih ili indirektnih priajva za doktora Gulića dok je zaposlen u UKC RS- rekao je Stanetić.

Prije nekoliko sedmica najveću zdravstvenu ustanovu u Srpskoj tresla je afera u kojoj je jedna majka doktorku  Vesnu Novaković, šefa  intenzivne njege u Klinici za pedijatriju, optužila za uzimanje mita. Glavni svjedok, kako kažu u upravi UKC, nije se pojavio na disciplinskoj komisiji, zbog čega je dr Novaković oslobođena optužbi.

(Atv)