Vijesti 30.11.2018.

Zasađene sadnice crvenog javora za ljepši ambijent u Lazarevu

ČITANJE: 2 minute

U okviru blokovskog zelenila Zajednice etažnih vlasnika u Ulici Branka Popovića 41 u naselju Lazarevo zasađene su sadnice crvenog javora, kao donacija udruženja građana „Udružene žene“ i Helsinškog parlamenta građana.

Nove sadnice zasadili su gradonačenik Igor Radojičić i u ime donatora – Lana Jajčević i Dragana Dardić.

-Od velike je važnosti što su se u ovu akciju uključili građani, zajednice etažnih vlasnika i udruženja građana. Danas dobijamo 11 novih sadnici i pozivamo i druge da se uključe u našu akciju „1.000 sadnica za ljepšu Banju Luku“ – kazao je Radojičić.

On je naglasio da je bitno da svi stanovnici osjete da je zelenilo naše zajedničko i da se brinu zajedno sa gradom o tim stablima.

Lana Jajčević iz „Udruženih žena“ rekla je da su stabla nabavili i donirali u okviru akcije „16 dana aktivizma borbe protiv nasilja nad ženama“.

-Želimo ovu malu aleju da posvetimo ženama koje su nastradale od nasilja, ali i onim koje su dale značajan doprinos u istoriji Banje Luke – rekla je ona.

U ime Helsinškog parlamenta Dragana Dardić kazala je da su željeli da ukažu koliko je važno da lokalna zajednica sa udruženjima radi na prevenciji, ranom otkiravnju i zaštiti žene i djece koji su izloženi nasilju.

-Simbolično smo stabla posvetiili ženama koje su činile i dale nešto za ovaj grad, a o kojima se malo zna – rekla je Dardić.

Aleksandar Živanović u ime Zajednice etažnih vlasnika zahvalio je Gradskoj upravi i udruženjima na donaciji i što su pomogli da se uredi prostor tog ZEV-a.

-Složni smo i vrlo aktivni stanari koji učestvujemo u životu ove mjesne zajednice, poput prošlogodišnje gradnje dječijeg igrališta – zaključio je on.