Vijesti 22.11.2020.

U Ferhadiji odata pošta patrijarhu Irineju?

ČITANJE: 1 minuta

Zastava na džamiji Ferhadiji u Banjaluci danas je spuštena na pola koplja, a na društvenim mrežama širi se informacija da je to u znak žalosti za preminulim srpskim patrijarhom Irinejom.

Medžlis Islamske zajednice Banjaluka izdao je saopštenje u kojem je demantovao navode kako je bajrak na munari Ferhadija džamije u ovom gradu spušten povodom smrti patrijarha Irineja.

Patrijarh srpski Irinej sahranjen je danas u kripti Hrama Svetog Save u Beogradu.

Primjer čojstva i poštovanja. Džamija Ferhadija u Banjaluci. Zastava spuštena na pola koplja u znak žalosti za preminulim srpskim patrijarhom Irinejom.

#bratstvo #poštovanje #komšiluk

Posted by Spotted – Gradiška on Sunday, November 22, 2020

Nakon upozorenja organizacije Raskrinkavanje.me da vijest koju smo prenijeli sa portala Srpskainfo nije tačna, ogradili smo se i napravili izmjene u naslovu i tekstu. 

Istog dana kada je vijest objavljena, oglasio se Medžlis Islamske zajednice u Banjaluci koji je demantovao da je zastava spuštena na pola koplja u znak žalosti za patrijarhom Irinejom. Demant smo objavili na našem portalu a nakon toga i linkovali u ovom tekstu.

Ovom prilikom izvinjavamo se čitaocima našeg portala za informacije koje smo prvobitno iznijeli. O greškama koje smo ispravili, a na koje nam je ukazao Raskrinkavanje.me čitajte ovdje.

(E.M/banjaluka.net)

Oznake: Ferhadija