“Zastavino” oružje korišteno u pariskom napadu!

automat
Kancelarija državnog tužioca iz grada Štutgarta na jugu Njemačke potvrdila je da je uhapšen 34-godišnji muškarac osumnjičen za šverc naoružanja, ali niko nije želio da komentariše izvještaje da je on militantima u Parizu dostavio oružje.

– Možemo da potvrdimo da je uhapšen muškarac zbog trgovine oružjem – saopšteno je iz kancelarije tužioca u pokrajini Baden-Virtemberg i dodaje se da je hapšenje izvršeno u utorak, 24. novembra.

NJemački list “Bild” pisao je da se sumnja da je uhapšeni prodao četiri puške militantima koji su 13. novembra ubili 130 osoba.

List navodi da je četiri automatske puške, od kojih su dvije proizvedene u Kini, a dvije u “Zastavi” iz Kragujevca, osumnjičeni prodao putem interneta 7. novembra kupcu “arapskog porijekla”.

“Bild” ističe da četiri poruke iz elektronske pošte sa telefona osumnjičenog ukazuju na to da je on bio u kontaktu sa “Arapom u Parizu”.

List dodaje da su francuski tužioci izrazili uvjerenje da je to oružje korišteno u napadima u Parizu.

(Agencije)

Dodik i Cvijanovićeva se sastali sa Medvedevim

U Beogradu je večeras održan sastanak srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović sa premijerom Ruske Federacije Dmitrijem Medvedevim. “Naša saradnja sa Ruskom Federacijom je odlična. Naravno da Republika Srpska ima mnogo bolje odnose sa Rusijom nego ostali dio BiH. U Banjaluci gradimo rusko- srpski centar, koji je dokaz velikog

ŠERANIĆ: Utvrditi ko zaista traži posao, a ko je na birou zbog osiguranja

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić izjavio je da se suština inicijative poslovne zajednice u Srpskoj o izmjeni Zakona o zdravstvenom osiguranju da se utvrdi ko putem biroa zaista traži posao, a ko je prijavljen samo zbog ostvarivanja prava na zdravstveno osiguranje.

DODIK: Ne smijemo dozvoliti da granica na Drini bude i NATO granica

Srpski član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik, prisustvovao je danas vojnoj vježbi “Sloboda 2019” u Srbiji, nakon čega će razgovarati sa premijerom Ruske Federacije, Dmitrijem Medvedevim. Nakon vojne vježbe Dodik poručuje da je prikazana organizovanost, opremljenost i odlučnost Vojske Srbije, što prije samo 10 godina nije bilo moguće. “Po ovom prikazu se vidi da je vojska

KOMENTAR: PDP-ova politika jeftinih fraza

Zamislite samo koliko je SDS postao nebitna, marginalana politička opcija kada je PDP Mladena Ivanića, sa svojih šest ili sedam odsto podrške, suvereno stao na čelo opozicionog bloka u Republici Srpskoj.