Vijesti 27.10.2016.

Zaštita fontana u drugoj polovini novembra

ČITANJE: 1 minuta

Čišćenja te priprema i zaštita fontana za predstojeću zimu počeće u drugoj polovini novembra, potvrđeno je u Gradskoj upravi.

Vremenske prilike su pogodne i uz gradske aleje koje je jesen obojila u žutosmeđe boje i fontane daju posebnu čar gradu. Od vremena će zavisiti i datum prestanka rada vodoskoka. Obično je to bilo krajem jedanaestog mjeseca. Fontane moraju biti zaštićene zimi kako ne bi došlo do oštećenja od niskih temperatura te snijega i leda – objasnili su u Gradskoj upravi.

Dodali su da je grad zadužen za održavanje osam javnih vodoskoka, na Bulevaru cara Dušana, u parku “Petar Kočić”, na platou ispred Narodne skupštine RS, na Trgu Krajine, platou ispred Medicinskog fakulteta, kod zgrade Narodnog pozorišta RS, na Trgu palih boraca i na kružnom toku na ukrštanju ulica Krajiških brigada i Ivana Gorana Kovačića.

Sve fontane će prestati sa radom u isto vrijeme, osim one koja se nalazi na kružnom toku na zapadnom tranzitu koja radi tokom cijele godine. Samo u slučaju ekstremnih vremenskih prilika, neće raditi ni ona – kazali su u Gradskoj upravi.

Naveli su da će u drugoj polovini marta iduće godine početi pripreme za puštanje u rad svih fontana, koje bi od aprila ponovo trebalo da budu u funkciji.

Za tekuće održavanje fontana godišnje se izdvaja 55.568 KM. Za sve popravke i radove zaduženo je preduzeće “Hidrokop” – navode u Gradskoj upravi.

(Glas Srpske)