Magazin 11.10.2015.

Zašto geniji uvijek nose istu odjeću?

ČITANJE: 1 minuta

Donošenje bilo kakve odluke na svakodnevnom nivou može biti izuzetno zamorno. Ovo vrlo dobro znaju svjetski poznati geniji koji su odlučili da olakšaju život tako što nikad više sebi neće postaviti ono čuveno pitanje – “Šta danas obući?”

Nije zagrižena jabuka zaštitni znak Stiva Džoba, već je u farmerke upasana crna rolka.

stiv dzobs

Izumitelj segveja, Din Kamen, kaže da dok radi uvijek nosi poslovnu uniformu. Za njega je uniforma teksas košulja i farmerke, a tvrdi da je stalno u svom radnom odijelu jer ne poslu nije jedino kada spava.

Din Kamen

Filmski direktor Kristofer Nolan je još davno odlučio da mu crni sako, svijetla košulja i prsluk najbolje pristaju.

Kristofer Nolan

Osnivač Fejsbuka, Mark Cukerberg, poznat je po svojoj sivoj majici koju većina muškaraca koristi kao pidžamu. S obzirom da je prošle godine izjavio da je donošenje odluka sveo na minimum, očigledno je da je pitanje oblačenja prvo žrtvovao.

Mark Cukerberg

Sivo odijelo s prslukom, bijela košulja i raskošna kravata je bila dobitna kombinacija za jednog od najvećih genija koji je ikada živio – Alberta Ajnštajna.

Albert Ajnstajn

Pjevač Henri Rolins je jednom prilikom izjavio: “Što više vremena provodim pitajući se šta ću da obučem, to mi manje vremena ostaje da zgrabim život za mu…a!”. Dakle, crna majica i crne pantalone su njegov svakodnevni izbor.

Henri Rolins

(Blic)