Zašto momci gube interes i odlučuju se za raskid?

breakup-couple-man-woman-divorce-e1328233286928

Sigurno ste se nekada zapitali zašto muškarci gube interes? U jednom trenutku sve izgleda savršeno, a već u sljedećem on je otišao.

Vjerovatno ste i vi nekada proveli savršeno veče s nekim muškarcem, podijelili s njim svoja osjećanja, osjetili zainteresovanost i simpatije, možda bili i intimniji, a nakon toga vam se više nikad nije javio. Ili je neko vrijeme bio romantičan, govorio vam sve što ste željeli da čujete, djelovao je kao vaša srodna duša, da bi se odjednom ohladio ili prekinuo vezu.

Mnogi muškarci nadrastu strah od obveza kako odrastaju, ali neki ne. Ako naučite da prepoznajete stabilne i samopouzdane muškarce, koji vam neće jedne večeri pričati bajke da bi već drugi dan nestali, izbjećićete ovakve situacije.

Muškarci su (bar većina) hrabri kada se radi o ubijanju buba ili gledanju horora, međutim kada je intimnost u pitanju prave su kukavice. Ako još nije spreman da se veže, ostaviće vas s tako gorkim ukusom, da ćete se još neko vrijeme pitati šta to nije u redu s muškim rodom. Neki muškarci stalno ulaze u nove veze jer jednostavno ne žele da izgube osjećaj da se uvijek mogu spetljati s novom ženom i da su slobodni i dostupni. Za mnoge muškarce osvajanje je samo takmičenje i dokazivanje.

Žele da znaju da vas mogu imati i jednom kada vas dobiju prestajete da im budete zanimljivi. Više ne moraju da se trude da dokažu svoju moć i prelaze na novu “žrtvu” pomoću koje će sebi dokazati kako su zanimljivi, atraktivni, pametni i savršeni.

Postoji jedna teorija prema kojoj je najveći mit rečenica da se muškarci boje obveza. Prema toj teoriji oni se zapravo plaše da će izgubiti mogućnost osvajanja novih žena i uzbuđenja koje im ta aktivnost donosi. Kako dakle da minimalizujete šanse da ćete ga izgubiti prije nego što ga dobijete?

Ukoliko ne umijete da procjenjujete ljude, usporite! Pustite da vas stalno lovi. Niko u vezi ne bi trebalo da da sve odjednom. Požudu i želju treba stalno održavati. Nemojte se potpuno predavati, ni kada vam je on neodoljiv. Uvijek čvrsto stojite na zemlji i pokušajte da održite određenu distancu. Ukoliko je potrebno zamolite i prijateljice da vas spriječe u tome da se vrtite oko njega. Bolje da on razmišlja o tome hoćete li vi ostati nego kako on da pobjegne.

Kada se dogodi hemija i muškarci osjete neke stvari brže nego što su očekivali, preplaše se i bjekstvo je instinktivna reakcija. Rijetko će ostati i suočiti se sa svojim strahom. Ukoliko usporite, više je komunikacija i više razgovora, što znači da su i veće šanse da ćete problem moći zajednički da riješite. Rešenje za ovakve situacije je isključivo razgovor.

Na početku će vam se činiti kao da nema problema, međutim kada pobjegne već je kasno.

Ako vam se takve situacije češće ponavljaju, ako stalno tražite osobe koje su emotivno nedostupne, postoji mogućnost da ste i vi emotivno nedostupni i da iz tog razloga nesvjesno uvijek birate iste muškarce. Ukoliko naletite na muškarca koji vam već na početku obećava brda i doline nemojte dopustiti da vas njegov entuzijazam ponese. Pokušajte vi da usporite. Na taj način ćete sebe poštediti pitanja „Kako je mogao da me ostavi kada je bio toliko zagrijan?!“.

Svaku ekstremnu reakciju na početku trebalo bi preispitati. Odmaknite se korak unazad i sagledajte situaciju. Bez obzira koliko se činilo da je sve kao iz snova (jer neko ko vas privlači, uzvraća vam na takav način), mudra osoba bi razmislila o skrivenim razlozima. Ovdje se radi o oprezu i štićenju sebe od sigurne kasnije patnje.

(Covermagazin.com)

Uhapšen još jedan ljekar na UKC-u

Policija je uhapsila još jednog ljekara u UKC RS, saznaje Srpskainfo.  Odlično obaviješten izvor iz Policijske uprave Banjaluka otkriva da je uhapšen ljekar Dejan Aćić. – Novo hapšenje uslijedilo je nakon današnjeg hapšenja načelnika Klinike za anesteziju i intenzivno liječenje UKC RS – objasnio je izvor iz banjalučke policije. Prema saznanjima Srpskainfo oba slučaja su

“Vučko” blokira Addiko banku zbog duga od milion KM

Firma „B&B Vučko“ pokrenula je izvršni postupak kako bi naplatila dug od milion maraka od Addiko banke na osnovu pravosnažne presude. Naime, presudom Višeg privrednog suda u Banjoj Luci iz novembra 2019. godine potvrđena je ranija presuda Okružnog privrednog suda Banjaluka kojom je Addiko banka obavezana da „Vučku“ plati oko 1.050.000 KM. Advokat „Vučka“ Predrag

Konfucijev institut organizuje početni kurs Kineskog jezika

U toku je upis na početni kurs kineskog jezika na Konfucijevom institutu Univerziteta u Banjaluci.  – Početak kursa je 3. februara, a termini su ponedjeljkom i srijedom od 18 časova u prostorijama Konfucijevog instituta, na prvom spratu Fakulteta političkih nauka – saopštili su organizatori. Možete se prijaviti na mejl adresu: [email protected] Cijena je 250 KM,  a

SANDIĆ: Brutalna laž da je zatvoren put prema Motikama

Apsolutna je neistina da je nova saobraćajnica u Ulici Kralja Aleksandra na Petrićevcu zatvorena “nakon što su pojedeni volovi i prasići”, kako tvrdi PDP, izjavio je Slaviša Sandić, načelnik banjalučkog Odjeljenja za saobraćaj i puteve, nakon što je Gradski odbor PDP saopštio je da novi put, na pravcu prema Motikama, zatvoren dan poslije proslave otvaranja. 

OVO JE MOJ DOM: Banjaluka mi je otvorila vrata kada mi je bilo najpotrebnije

Prisjećajući se svog djetinjstva u Siriji, Yamen kaže da je u školu krenuo dvije godine ranije, što je u ovoj zemlji moguće za djecu koja polože određene testove, pa je kao jako mlad završio prvi ciklus Elektrotehničkog fakulteta. Nakon toga, slijedeći porodičnu tradiciju, odlučio je da školovanje nastavi u nekoj drugoj zemlji. Prvo je otišao

UHAPŠEN NAČELNIK KLINIKE ZA ANESTEZIJU Golić osumnjičen za obljubu nad pacijentom

Banjalučka policija uhapsila je danas Darka Golića, načelnika Klinike za anesteziju i intenzivno liječenje UKC RS, potvrđeno je za Srpskainfo. – Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, zaprimili su prijavu da je u UKC Banjaluka počinjeno krivično djelo “Obljuba nad nemoćnim licem”. Zbog sumnje da je učinio krivično djelo uhapšena je osoba inicijala D. G. U

ŠOK U UKC-u: Medicinska sestra prijavila jednog od načelnika za bludne radnje

Policija je jutros primila šokantnu prijavu o bludnim radnjama protiv jednog od načelnika u Univerzitetskom kliničkom centru Republika Srpska, ekskluzivno saznaje Srpskainfo.  Slučaj su prijavile medicinske sestre koje su ostale šokirane nakon što su svjedočile nemoralnim radnjama načelnika. Odlično obaviješteni izvor Srpskainfo iz Policijske uprave Banjaluka izjavio je da je nakon prijave slučaja policija upućena