Magazin 12.11.2015.

Zašto momci gube interes i odlučuju se za raskid?

ČITANJE: 3 minute
breakup-couple-man-woman-divorce-e1328233286928
Sigurno ste se nekada zapitali zašto muškarci gube interes? U jednom trenutku sve izgleda savršeno, a već u sljedećem on je otišao.

Vjerovatno ste i vi nekada proveli savršeno veče s nekim muškarcem, podijelili s njim svoja osjećanja, osjetili zainteresovanost i simpatije, možda bili i intimniji, a nakon toga vam se više nikad nije javio. Ili je neko vrijeme bio romantičan, govorio vam sve što ste željeli da čujete, djelovao je kao vaša srodna duša, da bi se odjednom ohladio ili prekinuo vezu.

Mnogi muškarci nadrastu strah od obveza kako odrastaju, ali neki ne. Ako naučite da prepoznajete stabilne i samopouzdane muškarce, koji vam neće jedne večeri pričati bajke da bi već drugi dan nestali, izbjećićete ovakve situacije.

Muškarci su (bar većina) hrabri kada se radi o ubijanju buba ili gledanju horora, međutim kada je intimnost u pitanju prave su kukavice. Ako još nije spreman da se veže, ostaviće vas s tako gorkim ukusom, da ćete se još neko vrijeme pitati šta to nije u redu s muškim rodom. Neki muškarci stalno ulaze u nove veze jer jednostavno ne žele da izgube osjećaj da se uvijek mogu spetljati s novom ženom i da su slobodni i dostupni. Za mnoge muškarce osvajanje je samo takmičenje i dokazivanje.

Žele da znaju da vas mogu imati i jednom kada vas dobiju prestajete da im budete zanimljivi. Više ne moraju da se trude da dokažu svoju moć i prelaze na novu “žrtvu” pomoću koje će sebi dokazati kako su zanimljivi, atraktivni, pametni i savršeni.

Postoji jedna teorija prema kojoj je najveći mit rečenica da se muškarci boje obveza. Prema toj teoriji oni se zapravo plaše da će izgubiti mogućnost osvajanja novih žena i uzbuđenja koje im ta aktivnost donosi. Kako dakle da minimalizujete šanse da ćete ga izgubiti prije nego što ga dobijete?

Ukoliko ne umijete da procjenjujete ljude, usporite! Pustite da vas stalno lovi. Niko u vezi ne bi trebalo da da sve odjednom. Požudu i želju treba stalno održavati. Nemojte se potpuno predavati, ni kada vam je on neodoljiv. Uvijek čvrsto stojite na zemlji i pokušajte da održite određenu distancu. Ukoliko je potrebno zamolite i prijateljice da vas spriječe u tome da se vrtite oko njega. Bolje da on razmišlja o tome hoćete li vi ostati nego kako on da pobjegne.

Kada se dogodi hemija i muškarci osjete neke stvari brže nego što su očekivali, preplaše se i bjekstvo je instinktivna reakcija. Rijetko će ostati i suočiti se sa svojim strahom. Ukoliko usporite, više je komunikacija i više razgovora, što znači da su i veće šanse da ćete problem moći zajednički da riješite. Rešenje za ovakve situacije je isključivo razgovor.

Na početku će vam se činiti kao da nema problema, međutim kada pobjegne već je kasno.

Ako vam se takve situacije češće ponavljaju, ako stalno tražite osobe koje su emotivno nedostupne, postoji mogućnost da ste i vi emotivno nedostupni i da iz tog razloga nesvjesno uvijek birate iste muškarce. Ukoliko naletite na muškarca koji vam već na početku obećava brda i doline nemojte dopustiti da vas njegov entuzijazam ponese. Pokušajte vi da usporite. Na taj način ćete sebe poštediti pitanja „Kako je mogao da me ostavi kada je bio toliko zagrijan?!“.

Svaku ekstremnu reakciju na početku trebalo bi preispitati. Odmaknite se korak unazad i sagledajte situaciju. Bez obzira koliko se činilo da je sve kao iz snova (jer neko ko vas privlači, uzvraća vam na takav način), mudra osoba bi razmislila o skrivenim razlozima. Ovdje se radi o oprezu i štićenju sebe od sigurne kasnije patnje.

(Covermagazin.com)