Magazin 31.08.2015.

Zašto muškarci stalno gledaju u druge žene?

ČITANJE: 1 minuta
ljubomora

Mnoge žene pobjesne kada njihov partner pogleda u neku ljepoticu na ulici, ali muškarci otkrivaju da je ta ljubomora neosnovana.

Kada vaš partner pogleda drugu djevojku, žena se osjeća ugroženo jer misli da je njen muškarac tada upoređuje sa dejvojkom koju je pogledao. Međutim, njegove misli su potpuno drugačije.

Bez obzira na to koliko je žena atraktivna i samouvjerena, kroz glavu će joj proći: “On je gleda zato što je ona zgodnija i ljepša”. Nakon toga će to protumačiti kao da nije dovoljna svom partneru, a mučiće je i to da njen muškarac razmišlja o zgodnoj prolaznici i narednih dana.

Iako oni ponekad pomisle da je druga žena privlačnija od njegove partnerke, ipak im nije važno. Samim tim što je izabrao vas, a ne ljepoticu koja je upravo prošla pored njega, znači da je posvećen vama. Uostalom, nije prestao da primjećuje lijepe stvari zbog toga što je u ozbiljnoj vezi.

Muškarci kažu da postoji još jedna stvar koju bi žene trebalo da znaju – to što pogledaju zgodnu djevojku koja prođe pored njih, ne znači da o njoj fantaziraju narednih pet dana. U najvećem broju slučajeva, “ispari” im iz glave čim prođe pored njih, piše Mondo.rs.