Biznis 07.01.2016.

Zašto Netflix kod nas ima nekih nedostataka?

ČITANJE: 1 minuta
netflix
Nakon dugo očekivanog dolaska Netflixa u našu zemlju, mnogi korisnici su ispoljili nezadovoljstvo kada je riječ o sadržaju i titlovima.

CEO kompanije Netflix Rid Hejstings saopštio je da je ovu streaming mrežu od sinoć moguće pratiti u 130 zemalja, među kojima su BiH i Srbija.

To znači da će Netflix utrostručiti broj zemalja u kojima je moguće pratiti njihove sadržaje.

-Svjedoci smo rođenja nove globalne internet TV mreže. Od danas, Netflix je moguće pratiti na svim meridijanima – od Singapura do Sankt Peterburga i od San Franciska do Sao Paola. To znači da će gledaoci širom svijeta moći u isto vrijeme da prate serije i filmove na našem kanalu, i to bez čekanja, kao što je to bio slučaj do sad. Uz pomoć interneta, dajemo moć potrošačima širom svijeta da sami odlučuju šta će, kada i putem kog uređaja gledati  -rekao je Hejstings.

Međutim, kako piše netokracija, stanovnici Srbije i Hrvatske u skorije vrijeme neće moći preko ove striming mreže da gledaju seriju “House of Cards” jer su prava na tu seriju već prodata distributerima u ove dvije države, ali i drugim zemljama. Prema zakonu distributeri su jedini koji polažu prava na emitovanje i preprodavanje takvog sadržaja.

Što se tiče prevoda, odnosno titla, njega na našem jeziku nema i on je mahom uglavnom na engleskom jeziku.

Takođe, dostupni sadržaj se razlikuje od države do države, ali iz Netflixa su poručili da rade na tome da budu “potpuno globalni”.

(B92)