Svijet 19.10.2022.

ZASTRAŠUJUĆI TRENUTAK U AJA NAPI: Turisti bježali, letjele i ležaljke (VIDEO)

ČITANJE: 1 minuta

Opasni vodeni i vazdušni vrtlog, izazvo je pustoš duž obale popularnog turističkog odmarališta u Aja Napi. Trenutak kada su letjele ležaljke i suncobrani, a turisti bježali da bi spasili živote je snimljen.

Snimak pokazuje početne faze tornada u Aja Napi na Kipru u ponedjeljak dok je formirao dugačku, tanku kolonu iznad vode. Brzo je dobio zamah i razvio se u veći tvister baš u stilu tornada i, kako se njegova brzina intenzivirala, postajao je širi i brži. Na kraju se probio prema plaži šaljući sve u vazduh i kombinujući vodu sa pijeskom dok su turisti bježali iz tog područja.

Lokalna policija kaže da nije pričinjena veća šteta, osim što je nekoliko ležaljki pomjerano na plaži. Vladini podaci pokazuju da oko 1.000.000 turista iz Ujedinjenog Kraljevstva putuje na Kipar svake godine, a Aja Napa je jedna od najpopularnijih destinacija.

Vitki “tornadi” ili pijavice, se povremeno pojavljuju u kasno ljeto i jesen i mogu biti opasni za nautičare i lokacije na obali, ali ne predstavljaju prijetnju dalje u unutrašnjosti jer se urušavaju ubrzo nakon što se presele na kopno.

Međutim, vrtlozi vazdušne i vodene magle ponekad mogu da izazovu štetu koliko i tornado, piše Daily Mail

Oznake: Aja Napa, Vrtlog