Vijesti 18.09.2020.

ZATRAŽEN PRITVOR ZA UHAPŠENE U AKCIJI “ALFA 2” Banjalučane terete da su prodali više od četiri kg droge

ČITANJE: 1 minuta

Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka zatražio je pritvor za Miroslava Kalabića (35), Ostoju Kutića (43), Nikolu Koprena (27) i Marka Antonića (27), koji su uhapšeni u akciji “Alfa 2”.

Osumnjičenima se na teret stavlja da su prodali više od četiri kilograma marihuane, za koju su, u zavisnosti od količine, naplaćivali od 10 do 9.000 maraka.

Policijski izvori potvrdili su da je za rasturanje droge osumnjičen i Boban Kantar, koji je odranije u pritvoru, pišu “Nezavisne”

Kako ističu izvori “Nezavisnih novina”, Kantaru se stavlja na teret da je nabavljao veće količine marihuane i ekstazija te ih zajedno s osumnjičenim Kalabićem prepakivao u manja pakovanja radi daljeg rasturanja.

“Za skrivanje narkotika, po dosad prikupljenim saznanjima, bili su zaduženi Kutić i Koprena, dok je Antonić, kako ga teretimo, kupovao drogu od Kalabića i Kantara i dalje je preprodavao”, kažu naši izvori.

U tužilačkom spisu navodi se da je Kantar u jednom navratu prodao čak tri kilograma marihuane za 9.000 KM, dok je za kilogram droge naplaćivao po 3.500 KM.

(N.S/ Banjaluka.net)

Oznake: Alfa 2