Region 27.07.2021.

Zatražen pritvor za vozača autobusa u kojem je poginulo 10 ljudi

ČITANJE: 1 minuta

Županijsko državno tužilaštvo Slavonski Brod zatražilo je istražni zatvor za vozača prištinskog autobusa u kojem je poginulo deset ljudi, a on se na ispitivanju branio ćutanjem.

Ročište na kojem će biti odlučivano o tome zakazano je za 9.00 časova na Županijskom sudu, a vozaču je dodijeljen advokat po službenoj dužnosti, prenosi “Indeks”.

Vozač je nakon ispitivanja vraćen pritvorskom nadzorniku, a prema podnesenoj krivičnoj prijavi, prijeti mu kazna zatvora od šest mjeseci do 15 godina.

Iz Bolnice u Slavonskom Brodu juče je otpušteno 26 putnika kojima je pružena ljekarska pomoć nakon saobraćajne nesreće na auto-putu.

Dio putnika nastavlja put kući ili se vraća u Njemačku u vlastitom aranžmanu, a za dio putnika transport tokom dana organizuju ministar unutrašnjih poslova i ministar zdravstva samoproglašenog Kosova.

U pansionu koji je za putnike iz prištinskog autobusa osigurala Brodsko-posvska županija ostaje treća grupa putnika čiji su članovi porodice i dalje na liječenju u Bolnici u Slavonskom Brodu.

Policija je juče saopštila da još nije utvrđen identitet dvoje od 10 poginulih u slijetanju prištinskog autobusa kod Slavonskog Broda.

Policija je uviđajem utvrdila da je do saobraćajne nesreće došlo kada se vozač nije kretao sredinom obilježene trake, već je vozilom prešao na travnatu površinu, a potom je došlo do prevrtanja na bočnu stranu.

U teškoj nesreći koja se rano u nedjelju, 25. jula, dogodila na auto-putu kada je autobus iz Frankfurta prema samoproglašenom Kosovu sletio sa kolovoza i prevrnuo se, poginulo je deset ljudi – devet putnika i jedan vozač.

(Srna/A.M.)