Vijesti 28.03.2018.

ZATRAŽENA VANREDNA SJEDNICA: Smrt Davida Dragičevića otvorila pitanje bezbjednosti u gradu

ČITANJE: 2 minute

Povodom tragične smrti Davida Dragičevića, opozicija u banjalučkoj Skupštini zatražila je održavanje vanredne sjednice na temu bezbjednosti u gradu.

Odbornici smatraju da pitanje bezbjednosti u gradu zaslužuje da se posebno razmatra, imajući u vidu da se više hiljada ljudi okuplja na Trgu Krajine tražeći odgovor šta se dogodilo.

Odbornici su o ovoj temi raspravljali više od sat vremena, međutim prijedlog opozicije nije izglasan.

Kako je precizirao predsjednik Skupštine Grada, Zoran Talić, u narednom periodu će se o tome izjasniti i Kolegijum skupštine, odnosno odlučiti da li će biti organizovana vanredna sjednica.

– Sada na sjednici imamo informaciju o stanju bezbjednosti u gradu za 2017. godinu i to je prilika da odbornici postave pitanja predstavnicima policijskih organa koji su pripremali izvještaj – kaže Talić.

Gradonačelnik Banjaluke, Igor Radojičić, izjavio je da ova, prije svega, porodična tragedija zaslužuje pažnju i uviđajnost jer je ugašen mladi život, i podsjetio da je Grad uputio telegram saučešća porodici.

– Bojazan građana postoji i jedino što možemo jeste pozvati nadležne organe da rade svoj posao. Dobro je da je došlo novih inicijativa da se rade dodatne ekspertize i vještačenja i na profesionalan način javnosti da do znanja šta se dogodilo, a svi gradski, republički, organi reda i mira vrate građanima osjećaj sigurnosti, jer ima onih koji pitaju da li je grad bezbjedan- poručio je Radojičić. On je najavio i da Grad radi studiju modernizacije javne rasvjete, a u okviru koje će se razmotriti i postavljanje nadzornih kamera, s obzirom da je mišljenje sugrađana podjeljeno da li se tako podiže nivo bezbjednosti ili je to “Veliki brat”.

(Srpskainfo)