Vijesti 28.04.2016.

Zatražila platu i premještena iz Gradske uprave u azil za pse

ČITANJE: 2 minute
azil
Sa diplomom u ruci, ide u azil za pse. Usudila se Zdravka Dangubić zaposlena u Gradskoj administraciji da sudskim putem zatraži isplatu regresa i zimnice.

Kazna je stigla poslije prvog ročišta. Gradonačelnik Slavko Vučurević za nju je napravio novi ugovor. Iz arhive je prebacio u Azil za pse. Nekadašnja sekretarica Doborsalava Ćuka ovaj potez trebinjskog gradonačelnika tumači kao bezobzirnu osvetu.

Kažnjena je kaže bez razloga dva puta – prvi kada je nakon trideset godina rada iz gradonačelničkog Kabineta prebačena u arhivu i danas kada je šalju na gradski otpad.

“Tu nikad niko nije sjedio. Htio je i tim da me ponizi da mi kaže da ću tu da sjedim i čak da se to mora popraviti ta neka zahrđala kuća u kojoj nema vode i struje i da ja tu boravim osam sati. Mislim da to nisam zaslužila. Mislim da je to čisti mobing”, rekla je Zdravka.

Tužbu protiv gradonačelnika potpisalo je osam radnika gradske uprave. Svi su kažu po kazni preraspoređeni na nova radna mjesta, uglavnom kao referenti za parking servis i javnu kanalizaciju. Među njima bolesni i invalidi. Kurir Saša Pejović od neki dan naplaćuje parking, ali mu aprat za naplatu niko nije dao. Njegov posao obavlja novi radnik.

“Na moje mjesto radno je doveo drugoga odmah za dva dana. Kako to tumačite? Kako tumačim, ko mobing. Mislim da je mene prebacio zato što nemam posla, ajde dobro, nego dovesti drugog čovjeka na moje radno mjesto”, rekao je radnik Saša Pejović.

Pojedini radnici tvrde da gradonačelnik zavodi disciplinu u Opštini tako što provjerava i mobilne telefone, kontroliše pozive i poruke. Pred kameru kažu ne smiju, jer znaju šta ih čeka ako se na bilo koji način pobune.

Na brojne optužbe radnika zaposlenih u Opštini gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević danas nije želio da odgovori.

Radnike je na Sud uputila Agencija za mirno rješavanje sporova nakon što je Vučurević odbio bilo kakvu komunikaciju s njima. Gradonačelnikovu odluku preispituju i u Sindikatu radnika.

“Gradonačelnik je imao zakonski osnov za preraspoređivanje grupe radnika međutim što se tiče nekih drugih stvari ako tu istu stvar posmatramo iz drugog ugla onda to dobija i neke druge konotacije, moralne političke i tako dalje”, rekao je predsjednik Sindikata radnika Istočne Hercegovine Dragan Simović.

Sudska odluka po ovom pitanju je već jasna kažu u Sindikatu – gradonačelnik će morati da ispoštuje ugovor o radu i radnicima isplati zaostala dugovoanja. Potpisnici tužbe dobiće po tri i po hiljade maraka.

(Atv)