Vijesti 01.10.2016.

Zatrpane praonice u Banjaluci: Jesenje čišćenje domova u punom jeku

ČITANJE: 1 minuta

Jesenje spremanje domova je u punom jeku, a brojni Banjalučani su iskoristili prednosti modernog doba, te samo ijretki u kućama i stanovima peru jorgane, deke, navlake za namještaj, zimske jakne.

– Sezona je u punom jeku i veoma smo zadovoljni. Banjalučani  najćešće peru posteljinu, paravane, zavese, zimske jakne, ali i košulje, stolnjake i dušeke- kaže Spomenka Uletilović iz jedne praonice.

On ističe da Banjalučani uglavnom imaju male mašine za veš, te da je ovo jedan od razloga što se odlučuju da koriste usluge profesionalnih praonica.

Cijene su, kažu zaposleni, pristupačne, a osim usluge pranja, sušenja i peglanja, uključuju i dostavu veša na kućnu adresu. Pranje i sušenje malih deka košta 8,30 KM, dupli prekrivači su 13 KM, mali jastuci 2,50 KM, a jakne od šest do 10 KM.

-Mnogi koriste usluge pranja i peglanja sitnog veša. Cijene su po kilogramu – od 2,50 KM samo peglanje, dok je pranje i sušenje oko 3,90 KM, za peglanje jedne košulje treba izdvojiti 2,20 KM, dok je pranje i peglanje tri KM- navodi Uletilovićeva.

Banjalučanka Vedrana Konjević kaže da ne može prati zimsku posteljinu u kući, jer nema gdje da je osuši.

-Pranje i sušenje duple deke i jorgana platim petnaestak maraka, što nije mnogo – navodi Konjevićeva.

(EuroBlic)