Vijesti 09.05.2016.

Zatvorena Mahovljanska petlja

ČITANJE: 1 minuta
petlja
Zbog izgradnje vijadukta “Mahovljani” na auto-putu Banjaluka – Doboj, dionica Banjaluka – Prnjavor, od danas će petlja “Mahovljani” biti zatvorena za sav saobraćaj, odnosno izlaz i ulaz sa auto-puta Gradiška – Banjaluka, izjavio je Dušan Topić, direktor JP “Autoputevi Republike Srpske”.

Topić je rekao da se vozačima preporučuje da za uključenje i isključenje sa auto-puta Gradiška – Banjaluka koriste petlju “Aleksandrovac”, pogotovo oni, koji iz Gradiške idu prema Prnjavoru, dok se onima, koji iz pravca Banjaluke putuju do Laktaša, savjetuje kretanje magistralnim putem M 16. “S obzirom na to da je izgradnja vijadukta ‘Mahovljani’ već u poodmakloj fazi, zbog bezbjednosti učesnika u saobraćaju Ministarstvo saobraćaja i veza Republike Srpske odobrilo je izvođaču radova povremene obustave i izmjenu režima saobraćaja na magistarnom putu M 16, na dionici Nova Topola – Klašnice”, istakao je Topić.

On je dodao da će izmijenjeni režim saobraćaja na magistralnom putu biti na snazi do 1. septembra. On je zamolio vozače za pojačan oprez i poštovanje regulacije saobraćaja u zoni izvođenja radova.

(Agencije)