Vijesti 09.03.2017.

Zatvorska biblioteka bogatija za 400 naslova

ČITANJE: 1 minuta

Biblioteka Kazneno-popravnog zavoda Banjaluka nedavno je obogaćena sa 400 knjiga, mahom novijih naslova, zahvaljujući donaciji preduzeća “Glas Srpske”.

Direktor ove kazneno-popravne ustanove Goran Selak istakao je da knjižni fond biblioteke duže vrijeme nije bio obnovljen, a većina naslova se odnosila na djela iz bivšeg socijalističkog sistema zbog čega je uprava Zavoda odlučila da zatraži donacije knjiga.

– Jedan dio biblioteke je oštećen u poplavama 2014. godine i zbog svega toga smo došli na ideju da se obratimo “Glasu Srpske”, s obzirom na to da je organizator Međunarodnog sajma knjiga u Banjaluci, i “Večernjim novostima” i zatražimo pomoć u obnovi biblioteke – rekao je Selak.

On je naveo da je sve veći broj osuđenih i pritvorenih lica u Zavodu koja iskazuju interesovanje za čitanje, zbog čega im je svaka knjiga dobrodošla.

– Zavodska biblioteka broji oko 3.000 naslova i svakodnevno je u svojim slobodnim aktivnostima koristi oko 50 lica, zbog čega nam je ova donacija izuzetno značajna – rekao je Selak i istakao da je njihova ustanova prošle godine povodom Dana grada Banjaluka dobila plaketu zbog obrazovanja i resocijalizacije osuđenih lica.

Direktor “Glasa Srpske” Boris Dmitrašinović istakao je da je “Glas Srpske” društveno odgovorna kompanija i da rado pomaže kad god je u prilici, što se ovim i potvrđuje.

– Čim smo dobili dopis od Zavoda, odmah smo reagovali, prikupili smo knjige i dostavili im. Riječ je o knjigama koje su većinom u izdavaštvu “Glasa Srpske” – rekao je Dmitrašinović.

Selak je istakao da u Kazneno-popravnom zavodu Banjaluka borave tri kategorije – osuđena, pritvorena i maloljetna lica, a trenutno ih je oko 280.

(Glas)

Oznake: Goran Selak