Vijesti 08.01.2016.

Zavetnici danas počinju kampanju “Sačuvajmo Republiku Srpsku”

ČITANJE: 1 minuta
rs
Srpski sabor “Zavetnici” održaće danas konferenciju u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu, čime će započeti aktivnosti u okviru kampanje “Sačuvajmo Republiku Srpsku”.

– Građani će tom prilikom moći da daju podršku proglasu “Sačuvajmo Republiku Srpsku” i tako pokažu solidarnost sa srpskim narodom koji se suočava sa pokušajima zapadnih centara moći i centralističkih vlasti u Sarajevu da ukinu Srpsku, ponište Dejtonski mirovni sporazum i sprovedu nasilnu unitarizaciju BiH- saopštio je Srpski sabor “Zavetnici”.

“Zavetnici” podsjećaju da je Republika Srpska osnovana 9. januara 1992. godine kao izraz vjekovne težnje srpskog naroda da očuva svoju državnost, te da je upravo u danima kada slavi 24 godine postojanja, na Saboru odgovornost da pokaže da je Srbija uz Republiku Srpsku.

– U trenucima kada rukovodstvo Republike Srpske ulaže ogromne napore u odbrani njenog ustavnopravnog poretka i stabilizaciji političkih prilika, neophodno je da pružimo podršku našem narodu koji je sam podigao i branio Republiku Srpsku- ističe se u saopštenju.

Konferencija najavljena je za 12 časova.

(Agencije)