Sport 30.03.2023.

Zavidni rezulatati AKK “Banja Luka” na šampionatu Srbije

ČITANJE: 1 minuta

Prva trka Otvorenog i nacionalnog šampionata Srbije održana je proteklog vikenda na kartodromu Ada Huja u Beogradu pod pokroviteljstvom Sportskog auto karting saveza Srbije (SAKSS).

Na trci je u pet raspisanih klasa učešće uzelo više od 30 kartingaša, među kojima su i klubovi iz Republike Srpske. Pod licencama SAKS RS su učestvovali AKK “Banja Luka” sa vozačima Milan  Bokan, Luka Popadić, Bojan Miljković i Radomir Radukić, i AKK “Triller” iz Laktaša sa vozačem Sinišom Kovačevićem.

Svi vozači su nastupali u klasi KZ2, popularno nazvanoj kraljevska klasa.

Radomir Radukić, vozač AKK “Banja Luka” glavni je debitant KZ2 klase. Radukić drugoplasiranom, Nikoli Tošiću, vozaču AKK “Crvena Zvezda” iz Beograda nije ostavio ni malo nade da mu se približi i preuzme vođstvo u sve ti trke dana.

Bojan Miljković, trećeplasirani vozač AKK “Banja Luka”, unuk legendarnog bicikliste i automobiliste Tanasije Tane Kuvanje je izvanrednom vožnjom pokazao da je krenuo dedinim stopama.

Milan Bokan bio je četvrtoplasirani, dok je Luka Popadić bio šestoplasirani na Otvorenom prvenstvu Srbije. Siniša Kovačević se uz mnogo tehničkih problema i nekorektnosti drugih vozača našao na osmom mjestu generalnog poretka.

(N.Sp.)