Vijesti 05.08.2016.

Zavijene ruke pucao na biznismena iz Banjaluke

ČITANJE: 2 minute

Ministarstvo unutrašnjih poslova RS objavilo je snimak napada na banjalučkog biznismena Ranka Lukića u dvorištu njegove kuće u banjalučkom naselju Nova varoš u junu ove godine, s ciljem pomoći pri identifikaciji napadača.

Na snimku, koje su zabilježile kamere postavljene na Lukićevoj kući, napadač je u trenutku napada na sebi imao crveni kačket i zavojem previjenu lijevu ruku.

Nepoznati muškarac sačekao je biznismena u blizini njegove kuće, a kada je Lukić svojim automobilom ušao u dvorište on se bukvalno ušetao za njim, sustigao vozilo i pištoljem pucao u Lukića ranivši ga u nogu. Nakon toga trčeći je pobjegao iz dvorišta.

Napad se dogodio 4. juna ove godine oko 14 časova. U tim trenucima na ulici je bilo više osoba među kojima i jedan od Lukićevih poznanika koji je automobilom pokušao sustići napadača, ali je on navodno zapucao na njega, poslije čega je on odustao od potjere.

Lukić je tada pogođen sa dva hica u nogu i ljekarska pomoć ukazana mu je u banjalučkoj bolnici.

On je poslije napada za “Glas Srpske” rekao da nije ni sa kim u svađi i da ne naslućuje ko bi mogao pucati na njega i zbog čega. Zbog zadobijenih povreda jedno vrijeme bio je na bolničkom liječenju.

Lukić je vlasnik preduzeća “Lukić invest”, koja se bavi trgovinom na veliko i uvozom duvanskih proizvoda.

Ova firma prošle godine imala je promet od 27 miliona maraka.

Lukić je u žižu javnosti došao i 2014. godine, kada je za 419.000 KM kupio kafe-bar “Kapriolo” u Banjaluci, a kupoprodajni ugovor je sud poništio. Kafić je bio u vlasništvu preduzeća “Beograd” i prodat je na licitaciji zbog dugova za korišćenje gradskog građevinskog zemljišta. Licitacionu prodaju zbog duga raspisao je Okružni privredni sud u Banjaluci.

Predstavnici firme “Beograd” uložili su žalbu pa je Viši sud predmet vratio Okružnom privrednom sudu, koji je zatim ukinuo rješenje o prodaji.

Potraga

Banjalučka policija lani je objavila snimak nepoznatog muškarca za kojeg se sumnja da je u blizini hotela “Bosna” u Banjaluci nožem izbo Dalibora Dubravca i Dragišu Brnića. Napad se dogodio 26. jula kada je napadač Brnića nožem ubo više puta u stomak, a Dubravca u grudi. Kako saznajemo, napadač je uhapšen i protiv njega je policija podnijela izvještaj Okružnom tužilaštvu Banjaluka zbog nanošenja teških povreda. Identitet napadača nije saopšten.

(Glas Srpske)