Vijesti 18.12.2018.

ZAVOD “DR MIROSLAV ZOTOVIĆ” Čubrilović podijelio paketiće djeci koja borave na rehabilitaciji

ČITANJE: 2 minute

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović posjetio je danas Zavod za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju “Dr Miroslav Zotović” u Banjaluci i uručio nikoljdanske paketiće djeci koja borave na rehabilitaciji u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Čubrilović je nakon predstave koju su priredila djeca i podjele paketića izjavio novinarima da je zadovoljan sa kakvom ljubavlju i raspoloženjem i pozitivnom energijom osoblje Zavoda radi sa djecom.

“Ovo je mali znak pažnje koju možemo ukazati i djeci sa posebnim potrebama, ali i da zahvalimo osoblju što ima energije, volje, snage da radi ovako složene i važne poslove, uključujući ovu djecu u svakodnevne poslove koji će im sutra omogućiti da punu ravnopravni članovi društva”, naveo je Čubrilović i pojasnio da je njegova posjeta Zavodu u vrijeme prznika već tradicionalna.

On im je poželio puno sreće za novogodišnje i božićne praznike.

Pomoćnik direktora za medicinske poslove Zavoda za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju “Dr Miroslav Zotović” Snježana Novaković Bursać rekla je da su njima ovi dani posebno važni sa apekta pažnje cjelokupnog društva, imajući u vidu da su ove godine i predmet akcije “S ljubavlju hrabrim srcima”.

“Zahvalni smo na naporu svih naših institucija, posebno kabinetu predsjednika Republike i predsjednika Narodne skupštine što su inicirali i podržavaju akciju. Mislimo da će nabavka opreme za robotski asistiranu habilitaciju i rehabilitaciju značajno doprinijeti našim naporima da djeca kojima su potrebne usluge Zavoda dobiju bolju pokretljivost i funkcionalnost”, pojasnila je Bursaćeva.

Ona je naglasila da, iako je u radu Zavoda najvažniji ljudski faktor zbog čega se trude da svoje timove ojačaju i njihov razvoj podrže u svakom smislu, moderno doba zahtijeva i upotrebu tehnologija za habilitaciju i rehabilitaciju.

Bursaćeva je zahvalila Čubriloviću za pažnju koju posvećuju i za institucionalnu brigu za cijeli zdravstveni sistem, a posebno za Zavod.

(Srna)