Vijesti 22.10.2015.

Završava se preventivni dio kampanje “Parkiraj pametno, parkiraj propisno”

ČITANJE: 1 minuta
parkiranje
Ovih dana se završava preventivni dio kampanje „Parkiraj pametno, parkiraj propisno“.

Gradska uprava je ovu kampanju pokrenula 12. oktobra s ciljem da skrene pažnju vozačima da nepropisnim parkiranjem vozila direktno utiču na bezbjednost pješaka kao najranjivije kategorije učesnika u saobraćaju i predstavljaju smetnju za normalno odvijanje saobraćaja.

U zadnje vrijeme je primjećeno da su površine namijenjene za pješačka kretanja uzurpirane nepropisno parkiranim vozilima, te su pješaci i majke koje guraju kolica sa bebama prinuđeni da koriste kolovoz.

– Iz tog razloga pokrenuta je ova kampanja, koja se sastoji iz preventivne i reperesivne faze. U prvoj fazi, koja se završava, vozači su upozoravani i za vjetrobranska stakla su im ostavljani leci sa porukama u vezi sa nepropisnim parkiranjem. Od početka kampanje je ostavljeno preko 1.000 letaka- kaže Slavko Davidović, šef Odsjeka za saobraćaj.

Prema njegovim riječima, poslije ove preventivne, započinje druga faza u kojoj će se djelovati represivnim mjerama od strane Ministarstva unutrašnjih poslova RS, Komunalne policije i tzv. “pauk službe”.

(Banjaluka.net)