Sport 02.09.2016.

Završen “Jelen kup 2016” pobjednik ekipa “4plus1.ba”

ČITANJE: 2 minute

„Jelen kup 2016” završen je u srijedu naveče na Trgu Krajine u Banjaluci, uzbudljivom finalnom utakmicom između ekipa “4plus1.ba” i “Lauš”.

U finalu punom preokreta, “Lauš” je nakon samo tridesetak sekundi vodio sa 2:0, ali nisu uspjeli da sačuvaju prednost i spriječe ekipu “4plus1.ba” da slavi rezultatom 4:3.

Velikom finalu prethodilo je pet kvalifikacionih turnira u Gradišci, na Palama, Trebinju, Bijeljini i u Banjaluci, koji su okupili više od 200 ekipa i preko 1.000 igrača čime je „Jelen kup 2016“ postao najmasovniji događaj ove vrste u BiH. U finalu su se našle dvije ekipe iz Banjaluke, a na kraju je slavio tim predvođen najboljim igračem turnira Darkom Milanovićem.

Finalni dan Jelen kupa za 2016. pratio je veliki broj posjetilaca, koji su se svake večeri okupljali da gledaju kvalitetan fudbal u centru grada. Navijačke atmosfere nije nedostajalo jer su sve ekipe imale veliku podršku navijača koji su došli da bodre svoje timove i uživaju u hladnom Jelen pivu.

Juniorski turnir ovogodišnjeg „Jelen kupa“ odbranila je ekipa “Šmekeri”, na čelu sa sjajnim Bojanom Markovićem. Zanimljivo je da je ovogodišnji Jelen kup bio međunarodnog karaktera, s obzirom da su na turniru zaigrali fudbaleri amateri, brazilac Thiago Brasco i rumun Alex Cirstea.

Finalno veče upotpunile su revijalne utakmice između organizatora i poznatih ličnosti, a svoje fudbalske vještine pokazale su i dvije ženske ekipe „ŽFK Banja Luka“, koje su dobile i najveće ovacije publike.

Kompanija Molson Coors i brend Jelen pivo i ove godine su tradicionalno podržali najpoznatije lokalne turnire u gradovima i opštinama širom Republike Srpske u okviru Jelen kupa 2016, a koji su za cilj imali afirmaciju amaterskog fudbala, podršku lokalnim sredinama i zdravom načinu života.

(MojKontakt)