Vijesti 28.10.2018.

ZAVRŠEN JOŠ JEDAN PROJEKAT VODOSNABDIJEVANJA Stigla voda u Blagojeviće, Lakiće i Bojaniće

ČITANJE: 2 minute

Gradonačelnik Igor Radojičić, danas je svečano otvorio vodovod Rekavice – Blagojevići, čime je preko 50 domaćinstava zaseoka Lakići, Blagojevići i Bojanići dobilo vodu. Za ove radove iz budžeta je izdvojeno 175.000 KM, a izvelo ih je preduzeće „Eko-euro tim“ d.o.o. Banja Luka.

-Ove godine mnogo smo radili na projektima vodosnabdijevanja. Prvobitno smo planirali 17, a do kraja godine imaćemo urađene ili su u različitim fazama realizacije 19 vodovoda. I to od onih za manje korisnika pa do onih velikih, poput urađene fabrike vode u okviru velikog vodovodnog sistema „Crno vrelo“ – kazao je gradonačelnik Radojičić.

Prema njegovim riječima, danas je riješeno krupno pitanje stanovnika Rekavica dva, odnosno zaseoka koji nisu imali vodu.

-Vodovodna mreža je urađena za stvarne potrebe kada je riječ o ovom području. I to je nešto najkonkretnije što smo mogli uraditi – rekao je Radojičić i dodao da se polako ulazi u planiranje radova za 2019.godinu.

-Nacrt budžeta je u pripremi i planiramo da ga do 10.novembra uputimo u Skupštinu Grada,i uđemo u razgovore sa savjetima mjesnih zajednica – istakao je Radojičić.

Predsjednik Savjeta MZ Rekavice 2 Željka Blagojević kazala je da je novoizgrađenom mrežom riješen veliki problem preko 50 domaćinstava koji sada dobijaju vodu i koji su izrazili želju da se priključe na vodovodnu mrežu.

-Dosta je ulagano na ovo područje. Ostaje još put da se uradi i to nam je prioritet u narednom periodu – rekla je ona.

Odbornik u Skupštini Grada Boran Bosančić kazao je da postoji dobra saradnja savjeta mjesnih zajednica Rekavice jedan i dva sa gradskim vlastima i da će se nastaviti realizacija projekata značajnih za to područje.

-Nastaviće se projekat vodosnabdijevanja Rekavica jedan, odnosno izmiještanje vodovodne trase – kazao je Bosančić.