Magazin 03.04.2018.

ZAVRŠEN KONKURS Na 11. Demofest želi 458 demo bendova

ČITANJE: 1 minuta

Rezultat nedavno okončanog konkursa za Demofest pokazuje da se na binu ove godine želi popeti 458 demo bendova sa područja cijele ex-Yu.

Najveći broj prijavljenih demo bendova je iz Srbije i Hrvatske, kao i BiH, te nešto manje iz Slovenije, Makedonije i Crne Gore.

“Kako smo već navikli, posljednjih dana nam je stgao naveći broj prijava, a sada nas čeka posao na njihovom razvrstavanju. Nakon toga, validne i potpune prijave za eventualni nastup u Banjaluci, gdje će uz podršku Banjalučke pivare i UNESCO-a 11 godinu zaredom bit održan Demofest, putuju do članova našeg stručnog žirija na preslušavanje i ocjenjivanje”, kaže Brankica Raković, PR direktor Demofesta.

Iz Demofesta dodaju da će rezultat konkursa i imena članova žirija bit poznat u junu, a biće objavljeni na zvaničnoj stranici festvala www.demofest.org, kao i na zvaničnoj Facebook stranici Demofesta.

“Pošto smo uspješno okončali prvi dio ovogodišnje komunikacije, uskoro očekujte i prva imena revijalnog programa Demofesta”, navodi Raković.

Ovogodišnji Demofest će bit održan od 19 do 21 jula na prostoru tvrđave Kastel u Banjaluci.