ZAVRŠEN MEMORIJALNI TURNIR RADIVOJ KORAĆ: OKK Beograd najbolji u Banjaluci

Košarkaši OKK Beograd pobjednici su 16. memorijalnog turnira Radivoj Korać “Banjaluka 2019” za igrače do 21 godine, a osim odlične igre beogradskom tima turnir u Banjaluci obilježio je lom noge Danila Vukajlovića.

Drugo mjesto na turniru, koji je završen u nedjelju, zauzela je aleksandrovačka Igokea, treći banjalučki Borac, a četvrti Ruki, takođe iz Banjaluke.

“Dvije stvari su obilježile turnir, nesrećni slučaj kada je košarkaš Rukija Vukajlović prilikom doskoka slomio nogu (operisan je i oporavlja se) i izvanredna košarka koja je viđena u dvorani ‘Obilićevo’. OKK Beograd je došao sa sjajnom ekipom i žao mi je što više trenera nije došlo da gleda turnir, jeste bila veća razlika u kvalitetu, ali svi su se borili”, rekao je Davor Crnić, šef stručnog štaba KK Radivoj Korać koji je bio organizator turnira.

Tradicija je da se na turniru proglasi najbolji strijelac, ali Crnić je istakao da su se svi složili da se proglasi igrač turnira i da to bude Vukajlović. Takođe, Crnić je dodao da je suđenje moglo biti bolje na turniru, te da se nada da će se pojačati radi sa arbitrima.

Rezultati: Borac – Igokea 51:63, Ruki  – Beograd 59:84, Borac – Ruki 75:49, Igokea – Beograd 69:87, Beograd – Borac 90:44, Igokea – Ruki 87:42.

(Nezavisne)

U NP RS dodijeljene nagrade za najbolja umjetnička ostvarenja

U Narodnom pozorištu Republike Srpske na Velikoj sceni premijerno je izvedena predstava “Što te nema” autora Marijane Aracki, u režiji Erola Kadića, koja je nastala u koprodukciji Narodnog pozorišta RS, Narodnog pozorišta u Mostaru i Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru.

SNSD: Interes RS ne može biti talac grupa ili pojedinaca

Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) izuzetno cijeni doprinos DNS u kreiranju i provođenju zajedničkih politika kako u Republici Srpskoj i BiH svih prethodnih godina i ne vidi nijedan razlog da se i ubuduće ne nastavi sa politikom okupljanja partija iz Republike Srpske oko vitalnih nacionalnih interesa.

Vlada Srpske podržava razvojne projekte

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas u Rogatici da će Vlada Srpske i ubuduće, kao i do sada, nastaviti da podržava intenzivni privredno-ekonomski razvoj ove lokalne zajednice.

Zbog lančanog sudara kod “Delta Planeta” velika gužva na Istočnom tranzitu

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila oko 16.30 kod  TC “Delta Planet” nije bilo povrijeđenih, ali je pričinjena materijalna šteta na više automobila. Zbog saobraćajne nesreće stvorena je velika gužva na Istočnom tranzitu, pa se vozači mole za strpljenje. – Ovo je prevršilo svaku mjeru. Nervoza i neznanje su najgora kombinacija za volanom i sada

KRIM-POLICIJA U RK “BORAC”: Uprava poručuje da su svi papiri čisti

Čelnici Rukometnog kluba Borac ovih dana odgovaraju na pitanja inspektorima krim-policije, Odjeljenja za privredni kriminal nakon anonimne prijave, i ističu da je sve regularno i da će to uskoro biti dokazano. – Prijavljeni smo za malverzacije, a neki članovi Upravnog odbora, koji izdvajaju svoje vrijeme i novac za Borac, morali su davati izjave. Predmet prijave