Vijesti 01.10.2018.

ZAVRŠEN PROJEKAT Izgrađen novi most u Gradini kod Dragočaja

ČITANJE: 1 minuta

Novi most preko rječice Dragočajke u Gradini kod Dragočaja izgrađen je ovih dana, u okviru obnove putne infrastrukture na ovom, prigradskom području.

Sredstvima iz gradskog budžeta, novi most je sagrađen na lokalnom putu Gradina – Kaure – Šalići.

Gradonačelnik Igor Radojičić, koji je danas posjetio Dragočaj, ocijenio je da će mještani ovih sela sada biti bolje povezani sa ostatkom naselja, pošto je stara konstrukcija, zbog dotrajalosti, bila gotovo neupotrebljiva.

-Pored ovoga, planirali smo i gradnju novog mosta u centru Dragočaja, i to nam je od velike važnosti pošto na ovoj lokaciji dolazi do čestog plavljenja. Nažalost, nije uspio prvi tender za izbor izvođača, tako da sada idemo u ponovljeni postupak, sa procijenjenom vrijednosti od oko 200.000 KM – kazao je Radojičić.

Načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić kazao je da je preduzeće „Građenje Đurić“ uradilo most i prije ugovorenog roka.

-Most je dug 11 i širok pet metara, sa trotorima za pješake – naveo je Sandić. On je dodao da je na ovoj lokaciji još potrebno urediti manji dio obaloutvrde i postaviti zaštitnu ogradu.

Tokom današnje posjete Dragočaju, gradonačelnik Radojičić sa saradnicima obišao je i novoizgrađeni put za Topiće, u dužini od 300 metara.

Član Savjeta Mjesne zajednice Dragočaj Milan Vučković izrazio je zadovoljstvo zbog obima ulaganja u ovo naselje, podsjećajući da je, pored ovog mosta, u naselju urađeno još nekoliko puteva i obnovljen društveni dom.