Region 27.10.2022.

Završen sastanak Vučića sa Srbima sa KiM: “Nikad kraći”

ČITANJE: 1 minuta

Imali smo sastanak s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i taj sastanak nikada nije bio kraći, rekao je Goran Rakić, predsjednik Srpske liste.

Vučić će se, kako je rekao, obratiti medijima poslije sjednice Savjeta za nacionalnu bezbjednosti, koji počinje odmah nakon sastanka predsjednika Srbije sa Srbima sa Kosova i Metohije.

“Ako Kosovske bezbednosne snage krenu da nam oduzimaju vozila i tablice, krenućemo svim sredstvima protiv toga, na miran i demokratski otpor naroda. Ne znamo u šta će se to pretvoriti i kako će se situacija na terenu odvijati, ali ponavljam, na miran i demokratski način”, rekao je Rakić.

Dodao je i da se na Srbe na KiM konstatno vrši pritisak da se vozila sa srpskim tablicama preregistruju, a da su samo dve osobe to i uradile.

“Ako Priština nasilno krene s nekom akcijm, blokiraćemo sve prelaze i ulaze na KiM. Toliko za sada”, rekao je on i ponovio da nikada kraći sastanak nije bio s Vučićem.

Hvala mu što nas je ovako brzo primio i što je država Srbija uz nas, zaključio je svoje obraćanje medijima Rakić, prenose srpski mediji.

(N.M.)