Region 20.01.2022.

Završen skup ispred zgrade Vlade Crne Gore, sutra novo okupljanje građana

ČITANJE: 1 minuta

U Podgorici je završen skup građana koji se protive inicijativi za formiranje manjinske Vlade Crne Gore, sa kojeg je poručeno da će okupljanje biti nastavljeno i sutra s ciljem odbrane pobjede na izborima 30. avgusta 2020. godine.

Prilazi zgradi Vlade su bili zatvoreni, a okupljeni građani su blokirali saobraćaj na bulevarima Svetog Petra Cetinjskog i Stanka Dragojevića.

Okupljeni ispred zgrade Vlade u Podgorici su se nakon protesta uputili ka mostu “Milenijum”, gdje su kratko blokirali saobraćaj.

Nije poznato ko je organizator okupljanja, a partije koje su javno podržale aktuelnu Vladu i premijera Zdravka Krivokapića tvrde da ne stoje iza protesta.

Slobodan Bulajić iz Miholjskog zbora pozvao je političare da im se pridruže, navodeći da je “sada jasno da je partija URA Dritana Abazovića bila trojanski konj.

On je podsjetio da je URA, kao i druge partije, u izbornoj kampanji saopštavala da nako izbora neće sa Demokratskom partijom socijalista.

Na skupu u Podgorici su bili poslanici Demokrata i Prave Crne Gore, Danilo Šaranović i Marko Milačić, kao i savjetnici predsjednika Skupštine Alekse Bečića.

Protesti građana večeras su održani i u Bijelom Polju, Beranu, Nikšiću, Baru, Kolašinu, na Žabljaku.

(Srna/A.M.)