Vijesti 24.09.2021.

ZAVRŠEN TREĆI KRUG VAKCINACIJE: U “Bemi” uvjereni u kolektivni imunitet

ČITANJE: 2 minute

U Tvornici obuće “Bema” Banjaluka danas je završen treći i posljednji krug vakcinacije za radnike ovog uspješnog preduzeća, čime je u “Bemi” postignut kolektivni imunitet, a što je svakako primjer odgovornog preduzeća i put kojim bi trebale krenuti i druge firme u Republici Srpskoj sa ciljem da se sačuva zdravlje stanovništva.

Naime, u “Bemi” je od strane mobilnog tima JZU Zavoda za medicinu rada i sporta RS danas omogućena vakcinacija radnika sa tri vrste vakcina ( Sputnjik V , Fajzer i Sinofarm ) i današnjom vakcinacijom postignut je kolektivni imunitet u tvornici, jer je kroz dosadašnji proces kako kolektivne, tako i individualne vakcinacije, vakcinisano više od 70 odsto radnika.

Današnjem krugu vakcinacije u prostorijama fabrike “Bema” prisustvovao je i načelnik medicine rada Vladimir Šormaz kojem su se radnici i rukovodstvo ovog uspješnog kolektiva zahvalili na dolasku i savjetima koje su dobili.

Istovremeno, danas je u prostorijama poslovne jedinice „Bema br 2“ u Mrkonjić Gradu vršena revakcinacija radnika ruskom Sputnjik V vakcinom koji su prvu dozu te vakcine u saradnji sa Higijensko- epidemiološkom službom Doma zdravlja „Jovan Rašković“ Mrkonjić Grad primili na vakcinalnom punktu Doma zdravlja.

“Izlaskom mobilnog tima u fabriku omogućen je lakši proces vakcinacije, te se još jednom zahvaljujemo medicinskom osoblju Higijensko- epidemiološke službe na nesebičnoj podršci, rekao je Marinko Umičević, tehnički direktor Tvornice obuće “Bema” i čovjek koji je do sada bezbroj puta pozvao I svoje saradnike, radnike I sve građane da se vakcinišu I tako daju svoj doprinos u borbi protiv virusa korona.

Takođe, 8. oktobra ove godine biće organizovana revakcinacija drugog kruga vakcinisanih radnika u poslovnoj jedinici „Bema br 2“ Mrkonjić Grad, a koji su tom prilikom takođe mogli da izaberu od tri ponuđene vakcine.

„Još jednom apelujem da se za taj dan 08. oktobra prijave svi oni koji se još nisu odlučili za vakcinaciju i iskoriste mogućnost odabira jedne od tri vakcine. Pokažite odgovornost prema sebi, svojoj porodici i zajednici”, ponovio je Umičević i naglasio da broj vakcinisanih radnika u Mrkonjić Gradu još nije na zadovoljavajućem nivou, a da je sve veći broj radnika na bolovanju i u izolaciji zbog virusa korona.

(N.Sp.)

Oznake: Bema