Magazin 10.10.2020.

Završen treći PROKids festival

ČITANJE: 2 minute

Časovima košarke u banjalučkoj dvorani “Obilićevo”, završen je ovogodišnji PROKids festival.

Treći PROKids festival u Banjaluci u organizaciji kompanije Prointer ITSS, mališanima je uljepšao Nedjelju djeteta, vodeći ih svakog dana na neku novu planetu i do nekih novih saznanja.

Na petoj, posljednjoj planeti klinci su učili od iskusnih košarkaša koji su ujedno najavili i besplatnu školu “Mini basket za sve” za narednu godinu u pet osnovnih škola.

Igrajući basket sa košarkašima OKK Feniks, svemirac PROKid i mališani uživali su na Planeti sporta, saopšteno je iz Prointera.

Zahvaljujući besplatnim kartama, mališani su u proteklih pet dana u Dječijem pozorištu Republike Srpske mogli da pogledaju predstave sa 19. Međunarodnog festivala za djecu.

Na Planeti nauke, na Prirodno-matematičkom Fakultetu, vidjeli su Planetarijum i brojna čuda vasione, kao i ribe i životinje iz dalekih zemalja u Akvarijumu i Tererijumu.

Banjalučki vrtići “preselili” su se i na Planetu zdravlja na koju se ove godine smjestila i Bolnica za bubamare. U njoj su, na zanimljiv način, djeca učila o zdravlju, higijeni, lijekovima, ali i kako da odagnaju strah od doktora i bijelih mantila.

– Svemirac PROKid koji ih je pratio u stopu, odveo ih je i na Planetu zabave. Tamo su uz fazonka i maskote, igračke i šarene balone, uživali u mnoštvu zabavnh sadržaja i obnovili znanje o đečijim pravima – navodi se u saopštenju.

Festival je ove godine, zbog pandemije i dodatne brige o zdravlju, morao biti malo drugačiji od prethodnih, ali je, ipak, bio pun pogodak, kažu organizatori.

– Teško je procijeniti na kojoj planeti su se mališani bolje zabavljali, ali i dosta toga naučili. Zahvaljujemo svima koji su nam pomogli da i trećim PROKids festivalom obradujemo djecu, što nam je i bio cilj. Prointer je ovogodišnjim Festivalom, a to će činiti i ubuduće, još jednom pokazao da je društveno odgovorna kompanija. Zato se vidimo i dogodine – rekla je Mirjana Јukić, marketing menadžer u Prointeru.

(Srna)