ZAVRŠENA OBNOVA Popravljeni prozori na školi u Mišinom Hanu, mališani ponovo u klupama

Mališani koji su prošle sedmice bojkotovali nastavu zbog katastrofalnih uslova u školi, vratili su se nakon što je počela sanacija ove ustanove. 

Nakon skoro tri mjeseca borbe i čekanja, roditelji i djeca dočekali su da OŠ „Milutin Bojić“ konačko dobije nove prozore koji su stradili u posljednjem velikom nevremenu.

Roditelji su prije deset dana bojkotovali nastavu nekoliko dana, zbog toga što nisu htjeli da im djeca idu u hladnu školu, sa polupanim prozorima i mirisom vlage.

Iako radovi na školi još traju, novi prozori su već postavljeni, a mališani i njihovi nastavnici su se vratili u učionice.

Nastava je počela krajem prošle sedmice, a direktor kaže da će još vidjeti kako će djeca nadoknati izgubljeno vrijeme i propušteno gradivo.

– Radovi su počeli, idu očekivanom dinamikom i očekujem da će izvođač ispoštovati dogovoreni rok. Još ćemo vidjeti kako će se nadoknatiti izgubljeno, ispoštovaćemo sve kako stoji u zakonu – kaže direktor OŠ „Milutin Bojić“ u Mišinom Hanu, Duško Petrović.

Dodaje da je razgovarao sa roditeljima i da će škola biti potpuno sanirana do kraja ovog mjeseca, kako bi djeca i nastavnici mogli da rade u što boljim uslovima.

Podsjećamo da je školu uništilo posljednje nevrijeme i grad veličine teniske loptice koji je lupao prozore na školi, a napravio i odgromnu štetu na svim domaćinstvima u ovom dijelu.

(Srpskainfo)

Godišnji sastanak UG Kultura kulturi 22. decembra

Danijel Mihić iz Udruženja građana “Kultura kulturi” pozvao je sve zainteresovane na godišnji sastanak ovog Udruženja koji će se održati 22. decembra u Domu omladine u Banjaluci, sa početkom u 18 časova. “Ove godine naši sugrađani i sunarodnici imali su priliku da lično osjete kako žive u podvojenoj stvarnosti prepunih manipulacija, forsiranja mržnje, širenje straha,

NIKOLA ĐURIČKO: Čovek se najbolje smeje na svoj račun

Proslavljeni srpski glumac Nikola Đuričko održao je u srijedu uveče u Kulturnom centru Banski dvor u Banjaluci stand-up show “Sve što ste oduvek hteli da znate o Džoniju, a nikada niste smeli da ga pitate”. Đuričko je tokom nastupa prepričavao anegdote i šale iz svog života, a već pri izlasku na pozornicu uspio je da

20 GODINA RADA: Udruženje stomatologa RS uz podršku FullDent-a obilježilo jubilej

Udruženje stomatologa Republike Srpske obilježilo je proteklog vikenda jubilej svog rada. U subotu, 8. decembra 2018. godine, u „Kristalnoj Sali“ hotela Bosna u Banjaluci održan je simpozijum USRS, a tom prilikom stručna javnost je bila u prilici da prisustvuje i uživa u interesantnim predavanjima eminentnih stručnjaka iz Bosne i Hercegovine i zemalja regiona. Program predavanja

Nešić odbio ponudu opozicije da bude dio njihovog bloka u Sarajevu

Novoizabrani poslanik DNS-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH i direktor „Puteva RS“ Nenad Nešić odbio je ponudu SDS-a i PDP-a da zajedno sa njihova četiri poslanika formira petočlani poslanički klub u ovom parlamentarnom domu, ekskluzivno saznaje SrpskaCafe. On nije želio mnogo da govori i samo je kratko u telefonskom razgovoru za SrpskaCafe rekao da u

CINEPLEXX PALAS Večeras premijera filma “Ekskurzija”

Igrani film “Ekskurzija” u produkciji Gradskog pozorišta “Jazavac”, po scenariju Đorđa Blažića i u režiji Borisa Andrejevića, večeras će premijerno biti prikazan u “Cineplexxu Palas” od 18 časova.