Vijesti 11.10.2018.

ZAVRŠENA OBNOVA Popravljeni prozori na školi u Mišinom Hanu, mališani ponovo u klupama

ČITANJE: 1 minuta

Mališani koji su prošle sedmice bojkotovali nastavu zbog katastrofalnih uslova u školi, vratili su se nakon što je počela sanacija ove ustanove. 

Nakon skoro tri mjeseca borbe i čekanja, roditelji i djeca dočekali su da OŠ „Milutin Bojić“ konačko dobije nove prozore koji su stradili u posljednjem velikom nevremenu.

Roditelji su prije deset dana bojkotovali nastavu nekoliko dana, zbog toga što nisu htjeli da im djeca idu u hladnu školu, sa polupanim prozorima i mirisom vlage.

Iako radovi na školi još traju, novi prozori su već postavljeni, a mališani i njihovi nastavnici su se vratili u učionice.

Nastava je počela krajem prošle sedmice, a direktor kaže da će još vidjeti kako će djeca nadoknati izgubljeno vrijeme i propušteno gradivo.

– Radovi su počeli, idu očekivanom dinamikom i očekujem da će izvođač ispoštovati dogovoreni rok. Još ćemo vidjeti kako će se nadoknatiti izgubljeno, ispoštovaćemo sve kako stoji u zakonu – kaže direktor OŠ „Milutin Bojić“ u Mišinom Hanu, Duško Petrović.

Dodaje da je razgovarao sa roditeljima i da će škola biti potpuno sanirana do kraja ovog mjeseca, kako bi djeca i nastavnici mogli da rade u što boljim uslovima.

Podsjećamo da je školu uništilo posljednje nevrijeme i grad veličine teniske loptice koji je lupao prozore na školi, a napravio i odgromnu štetu na svim domaćinstvima u ovom dijelu.

(Srpskainfo)