Vijesti 25.10.2022.

ZAVRŠENA SJEDNICA: Među odbijenim tačkama u Skupštini grada i izmjene regulacionog plana

ČITANJE: 2 minute

Sedamnaesta redovna sjednica Skupštine grada Banjaluka završena je glasanjem, a 22 banjalučka odbornika, koja su prisustvovala glasanju, usvojila su 45 od ukupno 55 tačaka sa dnevnog reda.

Odbornici su odbili tačku pod brojem 29. to jeste Prijedlog odluke o dodjeli u zakup poslovnih prostorija pod posebnim uslovima, Udruženju građana „Helsinški parlament građana Banjaluke“.

Takođe nije usvojen set tačaka u vezi sa Centrom za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Banjaluka, konkretno tačka 33. koja se tiče informacija o finansijskom poslovanju Centra, tačka 34. odnosno izvještaj o realizaciji Godišnjeg programa rada Centra, te tačka 35. koja se tiče godišnjeg programa za radnu 2022/23 godinu Centra.

Nije usvojen ni Prijedlog odluke o odbijanju zahtjeva za davanje saglasnosti za zaključenje ugovora o zamjeni nekretnina sa Vidović Nikolom iz Banjaluke, odnosno tačka 42.

Odbijen je i Prijedlog odluke o dodjeli javnih površina radi privremenog zauzimanja JU Turistička organizacija grada Banjaluka, to jeste 46. tačka na dnevnom redu.

Odbornici su glasali i protiv usvajanja tačke 49. odnosno informacija o poslovanju Zavoda za izgradnju a.d. Banjaluka i radu organa upravljanja za 2021. godinu.

Odbijene su i dvije tačke koje su dodate na dnevni red ranije danas, na prijedlog gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića.

Riječ je o tačkama 54. i 55. koje se tiču donošenja odluke o izmjenama dijela regulacionog plana za prostor Čajaveca na kojem bi grad Banjaluka i Vlada RS zajedno gradili multifunkcionalnu dvoranu, kao i izmjene regulacionih planova “Aleja Centar” i “Centar Zapad 1”.

Tri odbornika iz Stanivukovićevog „bloka“ nisu podržali regulacione planove.

Odbornici PDP-a, u Skupštini grada Banjaluka Milko Grmuša i Nemanja Kondić, kao i odbornik iz pokreta „Banjaluka zove“ Saša Lazić, bili su uzdržani prilikom glasanja o tačkama koje se tiču izrada i izmjena novih regulacionih planova, prenosi BL portal.

(SB)