Politika 28.10.2018.

ZAVRŠENA SJEDNICA SDS-a Govedarica: Nismo dobili nikakvu ponudu SNSD-a za koaliciju

ČITANJE: 2 minute

Nikakvu zvaničnu ponudu nismo dobili. Zato nismo razgovarali o bilo kakvim budućim koalicijama, rekao je predsjednik SDS-a Vukota Govedarica komentarišući navodnu ponudu SNSD-a. 

On je ovo istakao nakon sjednice Glavnog odbora (GO) stranke.

– Stav članova GO je da naša politička platforma na bazi naših programskih načela će biti baza za razgovore sa svim političkim organizacijama – istakao je Govedarica.

On je dodao da će na budućoj sjednici GO najvjerovatnije razgovarati sa kojim to političkim organizacijama će pregovarati.

– SDS je pokazala da je riječ o demokratskoj organizaciji koja uvažava stavove, sučeljava argumente i donosi stavove. Danas je SDS pokazala da je riječ o ozbiljnoj organizaciji. Stavovi su doneseni jednoglasno što odražava jedinstvo članova SDS-a. Žao mi je što su članovi iz Doboja napustili sjednicu i nadamo se da ćemo to prevazići, rekao je predsjednik ove stranke Vukota Govedarica nakon sjednice Glavnog odbora SDS-a.

Kako je kazao da Glavni odbor stranke smatra da su izbori protekli u neregularnosti i da je došlo o prekrajanja volje građana.

– Dostavili smo brojne dokaze o izbornim prevarama. CIK je dobila naš zahtjev, ali GO daje podršku rukovodstvu da nastavi kod nadležnih institucija prigovore i traži ponovno brojanje. GO SDS daje povjerenje predsjedniku da radi na jedinstvu stranke. Spremni smo da razgovaramo sa drugim političkim organizacijama – dodao je Govedarica.

On je dobio zadatak da formira tim koji treba da analizira rezultate. Stranka ulazi u redovne unutarstranačke izbore i u decembru će biti odluka o raspisivanju izbora unutar SDS-a.

Što se tiče članova iz Doboja koji su napustili sjednicu, Govedarica je rekao da mu nije poznato zašto su otišli i najavio da će razgovarati još sa njima.

Govedarica je istakao da mu nije poznato ko je pretresan ispred sjedišta stranke. Rekao je da živi u ambijentu u kojem treba da vodi računa o ličnoj bezbjednosti.

Na pitanje da li je primio neke prijetnje, Govedrica je rekao da je bio najavljen dolazak 500 osoba.

(Srpskainfo)