Vijesti 29.04.2016.

Završena “Škola mladih lidera” u Milićima

ČITANJE: 1 minuta
skola mladih lidera
Mladi iz Zvornika, Srebrenice, Bratunca i Milića, njih 40, danas su u Omladinskom centru u Milićima završili trodnevnu “Školu mladih lidera”.

Škola je organizovana u okviru projekta “Jačanje strukture i kapaciteta mladih, omladinskih organizacija i centara u regiji Birač”, a sertifikate su učesnicima dodijelili menadžer projekta Stefan Milić i predsjednik Skupštine opštine Milići Zoran Kipić.

Milić je rekao novinarima da su u protekla tri dana mladi pohađali edukativni program iz oblasti mirovnog i omladinskog aktivizma, projektnog, finansijskog i volonterskog menadžmenta, javnog zagovaranja i lobiranja, te zaštite životne sredine.

“Omladinci su stekli znanja i vještine koja im mogu pomoći da budu konkurentniji na tržištu rada i da stečena znanja i prakse prenesu na mlade u lokalnim sredinama”, rekao je Milić.

Projekat finansira Vlada Holandije, a realizuju organizacije UNDP, UNICEF i UNHCR, u saradnji sa Ministarstvom porodice, omladine i sporta Republike Srpske i opštinom Milići. U drugoj fazi projekta biće obezbijeđena audio i računarska oprema vrijedna 25.000 KM, koja će biti ravnomjerno raspoređena omladinskim organizacijama u ove četiri opštine.

(Agencije)